Satu Mare: Trei din patru jefuitori sunt încă în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Trei din patru jefuitori sunt încă în libertate
Satu Mare: Trei din patru jefuitori sunt încă în libertate

Poliţiştii sătmăreni nu au dat de urma autorilor a trei mari jafuri din acest an, iar dosarele respective au fost trecute cu autor necunoscut. Dosarele se alătură celor peste 6.000 de cazuri cu autori necunoscuţi din judeţul Satu Mare.

Satu Mare a fost ţinta a patru jafuri în 2009, toate petrecute într-un interval de patru luni. Un singur caz de jaf armat a fost soluţionat de poliţiştii sătmăreni, celelalte trei fiind trecute la dosare cu autor necunoscut. Hoţii sunt din ce în ce mai tupeişti, ei folosindu-se pistoale de jucărie pentru a da lovituri. De fiecare dată, infractorii şi-au protejat identitatea şi nu au lăsat nicio urmă după ei.

Jafuri cu pistoale de jucărie

Primul jaf din acest an a avut loc la casieria RCS&RDS din municipiul Satu Mare, unde o persoană mascată a ameninţat casiera cu un pistol-brichetă. Autorul jafului din data de 17 martie nu a fost identificat nici la ora actuală, poliţiştii având totuşi câteva piste.
Margareta Biro, casiera de serviciu, a fost ameninţată cu pistolul înainte cu câteva minute de ora închiderii. La data respectivă, autorul jafului a reuşit să fugă cu suma de 5.000 de lei. Modalitatea de lucru a fost aproape identică. În data de 24 iunie 2009, un tânăr de 18 ani, mascat, a intrat în casierie ameninţând, tot cu un pistol de jucărie, cele trei persoane care se aflau în incintă. Jaful s-a petrecut în mai puţin de un minut, hoţul reuşind să fugă cu suma de 2.800 de lei. După patru zile, autorii a fost prinşi de poliţie. Cristian Suranyi de 18 ani a amenintat-o pe casieră cu pistolul, iar complicele lui, Robert B., de 17 ani l-a ajutat să scape. Cei doi sunt elevi la Liceul German, terminând anul şcolar cu note de peste 9.00.

Jaf armat la o sală de jocuri

După alte cinci zile, în 29 iunie a mai avut loc un jaf armat, la o sală de jocuri de noroc. Localul „Bulevard“ a fost ţinta unui bărbat de 40-45 de ani, neidentificat la ora actuală de poliţişti, care a reuşit să fugă cu suma de 1.000 de lei. Barmana de serviciu, Gabriela, a fost ameninţată cu un cuţit, iar la ieşire, infractorul a pulverizat în încăpere spray lacrimogen. „M-a ameninţat că mă omoară dacă nu îi dau toţi banii. Nu am apucat să văd în ce parte a luat-o“, spune Gabriela.
Tot în 29 iunie 2009, dimineaţa, în jurul orei 04.00, salonul de biliard „Bowling“, din centrul municipiului, a fost spart. Infractorii au acţionat pe timp de noapte. Prin escaladarea unui geam, hoţii au intrat în local, au tăiat firele de energie electrică şi au spart aparatele de joc. Prejudiciul cauzat este de 6.400 de lei. Infractorii nu au fost identificaţi nici la această oră, iar poliţiştii nu exclud varianta unei premeditări. „Nu avem nicio pistă. Toate au fost verificate. În momentul de faţă, dosarele sunt trecute la autori necunoscuţi“, a declarat Marius Gînţă, ofiţer în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite