Satu Mare: Şură incendiată de trăsnet la Pomi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna care s-a abătut azi noapte la ora 2.00 peste judeţul Satu Mare a provocat pagube în localitatea Pomi şi în municipiu.

La ora 2.44 un trăsnet a lovit şura lui Ioan A. din Pomi. Patru maşini de intervenţii, două ale pompierilor sătmăreni şi 
două aparţinând serviciilor voluntare din Pomi şi Crucişor, au fost trimise la faţa locului cu echipaje pentru a stinge incendiul care a cuprins şura pe o suprafaţă de aproximativ 150 metri pătraţi cu posibilităţi de propagare la anexele învecinate şi casa de locuit, cu două autospeciale. După aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, militarii au stins focul. Pagubele au fost evaluate la aproximativ 20.000 lei.

Copaci rupţi de vânt 

Pompierii sătmăreni au mai intervenit şi la degajarea a doi copaci rupţi de vânt şi care au căzut peste o maşină şi peste carosabil, blocând circulaţia. Maşina peste care s-a prăbuşit copacul aparţine lui Florin M., din cartierul Micro 16, de pe Aleea Universului. Pavilionul acesteia s-a degradat. Al doilea copac a căzut pe Drumul Judeţean 19 în Negreşti Oaş, blocând traficul rutier. Militarii au intervenit  cu motoferăstraie cu lanţ şi au tăiat trunchiurile de copaci.

La Micula a plouat cel mai mult

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare au declarat că, în urma furtunii şi a ploii căzute azi noapte, nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Cea mai mare cantitate de precipitaţii, de 22,5 litri/metrul pătrat a fost înregistrată la Micula. Cantităţi mai însemnate de precipitaţii au căzut la Valea Vinului, 14 litri/metrul pătrat, la Huta Certeze, 13,2 litri/metrul pătrat şi la Călineşti unde au fost înregistraţi 17,2 litri pe metrul pătrat.  Codul galben de ploi şi vijelii care a fost emis ieri de către Administraţia Naţională de Meteorologie, este valabil până mâine la ora 18.00. Sunt anunţate averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină şi cantităţi însemnate de apă iar vremea se va răci accentuat.

Patru localităţi au rămas fără curent electric

Mai multe avarii survenite pe liniile electrice au lăsat patru localităţi fără curent electric de azi noapte de la ora 2.30. Este vorba de oraşul Ardud, satele Răteşti, Mădăras şi comuna Viile Satu Mare. Angajaţii Electrica sunt şi la această oră pe teren pentru a depista şi remedia avariile.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite