Satu Mare: Fără corn şi lapte pentru încă două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Fără corn şi lapte pentru încă două luni
Satu Mare: Fără corn şi lapte pentru încă două luni

Cei 9908 elevi şi preşcolari sătmăreni nu au beneficiat deloc de program. Chiar dacă au fost declaraţi câştigătorii licitaţiei, din cauza unei contestaţii programul „Cornul şi laptele“ a fost din nou blocat

Nici la această dată, elevii sătmărni nu beneficiază de programul „Corn şi lapte“. Cu toate că în luna octombrie, în urma licitaţiei au fost desemnaţi câştigătorii, SC Unicarm SRL, unul dintre cei cinci operatori economici, a depus o contestaţie, deşi a fost eliminată din start pentru documentaţie incompletă.
Primăria Satu Mare a lansat în data de 6 august licitaţia pentru furnizarea şi distribuirea produselor de panificaţie şi lactate pentru cei 9908 levi şi preşcolari din municipiu. „Pentru că suma se ridica la 1,120.000 lei pentru produse lactate şi 572.187 lei pentru cornuri, procedura a fost complicată şi necesita mult timp“, a declarat primarul Iuliu Ilyes.

Procedură finalizată, dar contestată


Abia în data de 8 octombrie a fost finalizată procedura de atribuire, fiind declaraţi câştigători SC Friesland Câmpina România SRL pentru lotul 1 de produse lactate, respectiv SC Bampax Impex SRL pentru lotul 1 la produse de panificaţie. Dintre cei cinci operatori înscrişi la ambele loturi, SC Unicarm SRL a fost elimitată pentru documentaţie incompletă, însă a depus o contestaţie în data de 16 noiembrie 2009. „Nu a ştiut să îşi facă bine documentaţia şi ne mai încurcă şi pe noi cu contestaţia. Acum avem de aşteptat până se soluţionează dosarele, apoi ne putem aştepta, în funcţie de rezultat, şi la acţiuni în instanţă. Toate aceste proceduri pot dura încă două luni“, spune Ilyes. Niciun reprezentant Unicarm nu a vrut să comenteze motivul pentru care a depus contestaţia.

Şi reprezentaţii firmei câştigătoare pe lotul de lactate susţin că nu vede rostul contestaţiei. „Ne pare sincer rău că din cauza depunerii acestei contestatii, elevii din Satu Mare vor trebui să mai aştepte o perioadă de timp destul de lungă până vor beneficia cu adevărat de program. Oricine a participat la licitaţia organizată de Primăria Satu Mare are dreptul să depună contestaţie, însa nu vedem care este scopul acesteia având în vedere că licitaţia a fost publică, transparentă şi nu în ultimul rând corectă“, a declarat Daniela Dorca, Brand manager Friesland Câmpina România.

Elevii sătmătmăreni aşteaptă în zadar cornul şi laptele

„Ne plăcea şi cornul şi laptele, acum ne punem mai multe sandviciuri, şi mai mulţi bani să ne cumpărăm de mâncare de la chioşc”, apune Blatniczky Tamas, elev în clasa a VII-a la Şcoala Generală numărul 1 „Grigore Moisil”. Şi elevilor de clasa a II-a le lipseşte cornul şi laptele. „Îmi plăcea şi cornul şi laptele, mi-ar plăcea să primim din nou. Acum mi-am cumpărat un corn cu ciocolată”, spune Teodora Maier.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite