Satu Mare: EXCLUSIV (Update)Tânărul de 19 ani care se afla în maşina condusă de fiul clanului Bia a decedat (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: <b>EXCLUSIV</b> (Update)Tânărul de 19 ani care se afla în maşina condusă de fiul clanului Bia a decedat (GALERIE FOTO)
Satu Mare: <b>EXCLUSIV</b> (Update)Tânărul de 19 ani care se afla în maşina condusă de fiul clanului Bia a decedat (GALERIE FOTO)

UPDATE 3: Tânărul de 19 ani, Viorel Şerban a decedat la ora 17.30, la Spitalul din Baia Mare. Acesta a fost pasager în autoturismul condus de Ionel Rostaş. Au apărut patru martori care susţin că "Biuţa" a condus autoturismul marca BMW. Ancheta este în desfăşurare.

Update ora 18.00

Tânărul de numai 19 ani, pasager în autoturismul condus de "Biuţa" a decedat în urmă cu o jumătate de oră la Spitalul din Baia Mare. Medicii au fost rezervaţi în privinţa stării lui de sănătate încă din momentul în care a ajuns la spital. După ore multe de audieri, Biuţa nu a recunoscut că el este şoferul bolidului. Însă la poliţie au fost depuse patru declaraţii unde se precizează clar că Ionel Rostaş a condus maşina. Probele ADN vor demonstra acest lucru, sunt de părere poliţiştii.


Update ora 15.00

Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 8.35, când Ovidiu Suciu, conducătorul autoturismului marca VW Golf a ieşit de pe strada Muşeţel. “S-a încadrat pe prima bandă de mers, iar când era pe a doua a zărit BMV-ul care venea pe contrasens, adică pe a doua bandă de mers din sens opus. Atunci conducătorul Golfului a oprit, iar BMW-ul a intrat pe banda a doua de mers, regulamentar. Aici s-a produs impactul”, a declarat Cătălin Dănciuţ, subinspector de poliţie.
 Bolidul a fost proiectat într-un stâlp şi făcut praf. Din cele cinci persoane care se aflau în autoturism, două au fost transportate de urgenţă la spital. Viorel Şerban, de 19 ani a fost trimis la Spitalul Baia Mare, unde medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele lui de supravieţuire. Craniul i-a fost spart, o parte din creier fiind împrăştiaţă în maşină.

Cine a condus autoturismul?


Ovidiu Suciu, conducătorul Golfului susţine că Ionel Rostaş, zis „Biuţa” a fost la volanul maşinii. “Nu Alina Scurtu, probabil prietena lui a fost la volan. Bia a condus. Mi-a spus că îmi dă 5000 de euro dacă nu spun cine a condus”, a declarat Ovidiu Suciu. Sunt şi alte persoane care l-au văzut pe “Biuţa” la volan, însă se tem să vorbească. “A depăşit coloana de maşini pe a treia bandă, pe sens opus. Nu i-au ajuns două benzi”, spune un şofer care l-a întâlnit în trafic înainte cu câteva secunde de producerea evenimentului. 

Duşi la declaraţii

Înainte ca poliţiştii să îi bage în maşină, la locul evenimentului şi-a făcut prezenţa şi “Marele Bia”, tatăl băiatului, care a încercat să-şi calmeze fiul care adresa injurii poliţiştilor şi-l acuza pe Oviciu Suciu că a încercat să-i omoare. Presupusa şoferiţă şi Ovidiu Suciu au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ionel Rostaş s-a împotrivit la început recoltării de probe biologice. Rezultatele vor fi cunoscute abia în cursul zilei de luni. Pentru a se afla cine este conducătorul bolidului, poliţiştii au luat probe ADN din maşină, ţesuturi de pe volan şi airbag. “Procedura este lungă, dar vom afla cine a condus”, a declarat Cătălin Dănciuţ.

Tâlhar achitat


Clanul “Bia” este cunoscut în oraş pentru multitudinea de infracţiuni comise. În 2005, tot Ionel Rostaş a fost autorul unei tâlhării comise la Restaurantul Perla. În august, el împreună cu alt interlop au tâlhărit doi cetăţeni maghiari. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu străinii, cei doi i-au urmărit până la hotel şi după ce i-au bătut măr, au furat 20.000 de forinţi, 500 de lei şi telefoanele mobile. Cu toate că Tribunalul Satu Mare i-au condamnat la 8 ani de închisoare, Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie l-a achitat. “Ionel Rostaş a fost achitat. În perioada 2005 – 2006 a fost condamnat şi ispăşit pedeapsa pentru infracţiuni la regimul circulaţiei”, a declarat avocatul acestuia, Silviu Sumnas.


Ora 09.00

Viaţa unei persoane de 19 de ani atârnă de un fir de păr după ce maşina în care se afla s-a lovit frontal de un alt autoturism, ricoşând într-un stâlp de înaltă tensiune. Accidentul s-a produs în această dimineaţă, pe Drumulul Careiului.

Potrivit martorilor, maşina condusă de Ovidiu Sucui a fost lovită de un BMW în timp ce încerca să iasă de pe strada Muşeţel. La volan se afla tânăra Alina Scurtu, însă martorii şi şoferul accidentat susţin că de fapt autoturismul era condus de Ionel Rostaş, membru al clanului Bia. „Mi-a spus că îmi dă mită 5000 de euro dacă nu spun cine a condus”, a declarat Ovidiu Suciu.
Conform martorilor, BMW-ul a intrat pe contasens. “Nu i-a ajuns drumul, trebuia să vină pe a doua bandă de pe sensul opus. Avea viteză foarte mare”, a declarat un şofer care a fost depăşit de bolid.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite