Sătmarul, din ce în ce mai otrăvit-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală din Satu Mare dezbate astăzi cauzele poluării oraşului, industria, transporturile, agrotehnica şi zootehnia intensivă, fiind principalele cauze de poluare. În paginile ziarelor locale de azi mai aflăm că mii de maghiari din judeţ au sărbătorit, ieri, Ziua Naţională a Maghiarilor. 

Gazeta de Nord Vest publică un raport al Agenţiei pentru Protecţia Mediului cu privire la poluarea din oraş din ultima vreme. În raportul de activitate pe luna ianuarie se precizează că: “Cei mai numeroşi şi mai periculoşi factori de poluare provin din activităţi industriale, transporturi, agrotehnică şi zootehnia intensivă. Datorită traficului intens, a produşilor de ardere rezultaţi de la combustia gazelor şi a emisiilor de compuşi organici volatili a crescut conţinutul de substanţe oxidante la nivelul solului. O altă problemă importantă este degajarea amoniacului din zona rampelor de depozitare a deşeurilor, conţinut care depăţşeşte de multe ori limitele admise de standardele în vigoare. Apele freatice, de asemenea, fac parte integrantă din structura solului având în vedere că poluanţii ce cauzează degradarea calităţii solului vor fi regăsiţi în pânza freatică”, se precizează în raportul APM.

Mii de persoane au depus luni flori la statuia lui Petöfi
La sfârşitul săptămânii, respectiv luni, în zeci de localităţi din judeţ au fost organizate manifestări dedicate comemorării eroilor Revoluţiei din 1848. În timp ce, în cele două zile de week-end au sărbătorit maghiarii din peste 20 de localităţi, ieri au fost organizate festivităţi în alte circa tot atâte aşezăminte. La Satu Mare evenimentele s-au desfăşurat în două locaţii. La bustul Petöfi Sándor din Piaţa Eroilor Revoluţiei au venit să sărbătorească împreună circa o mie de sătmăreni. Aici festivitatea a fost deschisă de secretarul general adjunct al Guvernului, Istvan Gáti, care a dat citire mesajului primului ministru Emil Boc, apoi episcopul romano-catolic de Satu Mare PSSa Eugen Schönberger şi protopopul reformat de Satu Mare, Miklós Sipos au rostiti rugăciuni pentru sufletele eroilor şi pentru pace, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite