Sătmărenii vor protesta mâine faţă de ACTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătmărenii sunt aşteptaţi la protest/foto: facebook.com
Sătmărenii sunt aşteptaţi la protest/foto: facebook.com

Protestul va avea loc duminică, la ora 17.00, pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Sătmărenii se alătură astfel manifestaţiilor similare din alte oraşe ale ţării, precum şi din zeci de oraşe ale Europei.

 “Sâmbătă, 11 Februarie 2012, vă așteptăm în strada, începând cu ora 17.00 pentru a protesta într-un mod pașnic și creativ împotriva A.C.T.A.. Astfel ne exprimăm solidaritatea față de celelalte țări din Uniunea Europeană participante la manifestație. Vă așteptăm la construcția unui viitor comun bazat pe libertatea de exprimare!”, este mesajul prin care sătmărenii sunt invitaţi la protest pe  Facebook. Proteste similare au fost anunţate în peste 20 de oraşe ale ţării, precum şi în zeci de oraşe ale Europei.
Ce e ACTA
ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) e un document ce „ameninţă" confidenţialitatea informaţiilor de pe Internet. Acest act a fost semnat de 22 de state ale UE (printre care şi România), pe 26 ianuarie 2012, la Tokyo, însă, pentru ca prevederile sale să se aplice, trebuie sa fie votat în Parlamentul European (PE). Acordul propune o serie de standarde internaţionale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală. Tratatul nu se refera doar la pirateria online, ci acoperă şi comerţul cu produse contrafăcute. ACTA îi forţează pe furnizorii de Internet să desfăşoare activităţi de supraveghere la nivelul reţelelor proprii şi să pună la dispoziţia deţinătorilor drepturilor de proprietate intelectuală datele personale ale presupuşilor făptuitori.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite