Sătmărenii vor plăti chirie pentru locurile de parcare din cartiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Iuliu Ilyes va propune consilierilor locali aprobarea unei hotărâri, conform căreia locurile de parcare din cartiere să fie date în chirie locatarilor. Scopul ar fi eliminarea problemelor cauzate de parcările autoturismelor ale căror proprietari nu sunt dinc artierul respectiv.

Primarul Iuliu Ilyes spune că datul în chirie a parcărilor poate îi va supăra pe oameni, însă pe termen lung este cea mai bună soluţie pentru a alunga autoturismele străine din cartiere şi pentru a păstra ordinea în rândul locatarilor.
„Trebuia să găsim o soluţie pentru locatarii din cartiere care zilnic se trezesc că nu au unde parca din cauza diferitelor autoturisme ale căror proprietari nici măcar nu sunt locuitori ai cartierului respectiv, sau chiar dacă locuiesc acolo, deţin câte 3-4 autoturisme de firmă şi pe toate le parchează lângă blocuri, luând astfel locul celorlalţi locatari”, spune Iyles.
Planul este de a curăţa cartierele de garaje, de a amenaja parcări acoperite, pentru a feri autoturismele de ploi şi ninsori, şi de a da aceste parcări în chirie locatarilor pentru a evita eventualele neplăceri. „Deşi datul în chirie ale acestor parcări ar produce scandaluri între lcoatari, totuşi această măsură ar fi cea mai bună pentru că astfel se poate crea ordine între locurile de parcare şi niciun locatar nu ar fi defavorizat”, încheie Ilyes.
Priamarul spune că Consiliul Local va decide asupra acestei hotărâri la şedinţa din august sau cel mult septembrie.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite