Sătmărenii nu se înghesuie să îşi ridice alimentele comunitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 3.600 de sătmăreni din cei peste 8.000 aflaţi pe liste şi-au ridicat, până în prezent, pachetele cu alimente provenite din fondurile comunitare. Conducerea Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) spune că se confruntă cu o lipsă de interes din partea persoanelor îndreptăţite să primească aceste alimente.

„Oamenii s-au înghesuit în primele zile să îşi ridice pachetele iar acum nu vine nimeni. Le-am introdus şi mijloc de transport special pentru a nu fi nevoiţi să se deplaseze cu maşina proprie sau să îşi cheltuie din bani însă tot nu vin. Sper să nu păţim ca anul trecut când din cei 10.000 de sătmăreni doar 5.000 au venit după pachete iar alimentele au fost redistribuite“, a declarat Adrian Bălaj, directorul SPAS Satu Mare.

Primesc 27 de kilograme de alimente
Beneficiază de aceste ajutoare pensionarii cu venituri sub 400 de lei, persoanele cu handicap grav şi şomerii îndemnizaţi. Aceştia primesc aproximativ 27 de kilograme de alimente urmând ca din luna noiembrie să mai primească câte un kilogram de zahăr şi unul de lapte praf. „Dacă abia au venit  după 27 de kilograme de produse mă îndoiesc că vor veni după câte un kilogram de zahăr şi lapte praf“, a mai precizat Adrian Bălaj. Programul distribuirii ajutorului social este de luni până vineri, între orele 9.00 – 14.00.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite