Sătmărenii nu cumpără locuinţele ANL din cauza suprapreţului stabilit de ministerul Elenei Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiriaşii locuinţelor ANL din Satu Mare le-au declarat autorităţilor locale că în cazul în care se menţine preţul stabilit de Ministerul Dezvoltării Regionale de 407 euro/mp, aceştia nu doresc cumpărarea locuinţelor, motivând că la aceste preţuri pot cumpăra o locuinţă situată într-o zonă mai bună şi cu utilităţi branşate separat.


Chiriaşii locuinţelor ANL situate pe bulevardul Cloşca nr. 72-74, au fost informaţi la sfârşitul acestei săptămâni că preţul la care pot achiziţiona apartamentele în care locuiesc, este de l locuinţei de 407 euro/mp. Astfel pentru o locuinţă cu o cameră preţul ar fi de 21745 euro/tva inclus, iar pentru o locuinţa cu două camere preţul ar fi de 32592 euro/tva inclus.

Mai mult, locuinţe au fost reabilitate prin programe ANL şi nu sunt nou construite.  Ministerul condus de Elena Udrea a stabilit însă valoarea de  mp la 407 euro/mp, inclusiv TVA. Municipiul Satu Mare a informat Instituţia Prefectului Satu Mare că la un preţ de vânzare al locuinţei de 407 euro/mp, din care se deduce amortizarea de la data punerii în funcţiune a locuinţei, preţul de vânzare se situează în jurul valorii de 21.000 euro pentru o locuinţă cu o cameră, respectiv în jurul valorii 32.000 euro pentru o locuinţă cu 2 camere, preţuri ce depăşesc valoarea de piaţă a unor locuinţe cu suprafeţe comparabile, fără a lua în considerare diferenţele de dotare ale locuinţelor reabilitate faţă de cele nou construite. La stabilirea acestui preţ nu s-a ţinut cont de zona unde sunt amplasate de dotările, utilităţile existente sau contorizări individuale. La rândul ei, Instituţia Prefectului Satu Mare, prin adresa nr. 5339/14.06.2010 a informat MDRL şi ANL asupra problemelor susmenţionate. În urma discuţiilor purtate cu locatarii, în cazul în care se menţine preţul stabilit de 407 euro/mp, inclusiv TVA, aceştia nu doresc cumpărarea locuinţelor, motivând că la aceste preţuri pot cumpăra o locuinţă situată într-o zonă mai bună şi cu utilităţi branşate separat.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite