Sătmărenii mai precauţi cu incendiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii sătmăreni au intervenit la 11 incendii în luna noiembrie
Pompierii sătmăreni au intervenit la 11 incendii în luna noiembrie

Cu patru situaţii de urgenţă în medie pe zi s-au confruntat pompierii sătmăreni în luna noiembrie. Potrivit bilanţului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş“ Satu Mare numărul intervenţiilor a crescut de 1,5 ori de la 72  la 110, iar numărul incendiilor a scăzut de 2,3 ori, de la 26  la 11 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„ Numărul intervenţiilor a crescut datorită solicitărilor SMURD. Numai luna trecută SMURD-ul a răspuns la 77 de solicitări, cele mai multe fiind ajutoare medicale de urgenţă, 71 la număr“, a declarat inspectorul şef, colonelul Iulian Burz.   

Mai puţine incendii
Controalele efectuate la agenţii economici de inspecţia de prevenire, campaniile derulate în şcoli precum şi responsabilitatea cetăţenilor a dus la scăderea numărului de incendii. „Dacă anul trecut în luna noiembrie, bilanţul era de 26 de incendii anul acesta avem doar 11. Acest lucru se datorează şi Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la sate şi comune care verifică instalaţiile de încălzire de la agenţii economici şi mai sfătuiesc populaţia cum să prevină izbucnirea incendiilor“, a declarat Iulian Burz.  

Pagube de peste 108.000 lei 
Valoarea pagubelor materiale înregistrate în urma incendiilor de luna trecută este de 108.300 lei. Potrivit pompierilor, principalele cauze care au dus la incendii sunt scurt circuitele electrice, focurile în aer liber, efectul termic şi cărbunii sau scânteiele lăsate nesupravegheate.  


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite