Sătmărenii care au lovit un poliţist de frontieră au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șoferul a fost prins la vama Petea
Șoferul a fost prins la vama Petea

Doi dintre sătmărenii care duminică au agresat un poliţist de frontieră în P.T.F. Halmeu şi au tulburat liniştea publică au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Miercuri, procurorii au început urmărirea penală faţă de cele cinci persoane implicate în scandal.

Pe numele acestora au fost emise mandate de aducere, care au fost puse în executare de către poliţiştii de frontieră sătmăreni cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul IJJ Satu Mare.
După audieri, Farkas Istvan (21 de ani) şi Hamza Iuliu Nicolae (26 de ani) au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul zilei ieri, 31 martie, cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, propunere însuşită de către instanţă. Astfel, pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.
Totodată, faţă de celelalte trei persoane implicate în acelaşi eveniment s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Scandal în vama Halmeu

Duminică, 28 martie, în jurul orei 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de ieşire din ţară s-au prezentat cinci sătmăreni care călătoreau cu un autoturism marca Dacia. Aceştia au pătruns în incinta P.T.F. Halmeu trecând de coloana de autovehicule care aştepta pentru a ieşi din ţară şi fără acordul agentului P.F. aflat în postul de pază şi control acces. Un alt poliţist de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor le-a cerut celor cinci cetăţeni să părăsească punctul şi să ocupe lor în coloana de maşini aflată în aşteptare la intrarea în P.T.F. Halmeu.

Agresori imobilizaţi

Cei cinci pasageri au refuzat să se aşeze în coloană, moment în care agentul P.F. le-a solicitat acestora documentele. Persoanele au refuzat şi i-au adresat poliţistului de frontieră insulte şi injurii. Doi dintre ocupanţii autoturismului care au coborât din maşină l-au agresat fizic pe poliţistul de frontieră în zona capului. Imediat a intervenit echipajul aflat la intrarea în P.T.F. Halmeu, echipaj format din poliţişti de frontieră şi poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Turulung. Cei doi agresori au fost imobilizaţi, timp în care una dintre femeile aflate în autoturism a apelat de pe telefonul mobil serviciul 112, solicitând o ambulanţă.
În momentul în care a sosit ambulanţa la P.T.F. Halmeu, toţi cei cinci pasageri din autoturism s-au declarat în stare de şoc, solicitând control medical de specialitate la Spitalul Judeţean Satu Mare.
Totodată, agentul P.F. a fost transportat la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite