Sătmărenii aniversează 70 de ani de la Dictatul de la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de sătmăreni au aprticipat astăzi la deschiderea oficială a aniversării a 70 de ani de la Dictatul de la Viena. Startul festiv a avut loc de la ora 10.00 în sala de concerte la Filarmonicii „Dinu Lipatti”.

Prefectura Satu Mare, Universitatea de Vest Vasile Goldiş – filiala Satu Mare, alături de Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – Filiala „Dr. Vasile Lucaciu”, Asociaţia Judeţeană Satu Mare a Românilor Refugiaţi, Expulzaţi şi Deportaţi, Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor” – Filiala Satu Mare şi Societatea Cultural Patriotică „Avram Iancu” – Filiala Satu Mare organizează simpozionul ştiinţific internaţional „70 de ani de la Dictatul de la Viena”. În cadrul simpozionului îşi vor prezenta lucrările 30 de istorici români şi străini, respectiv academcieni recunoscuţi.

image

La festivitatea de deschidere a manifestării au fost prezenţi personalităţi politice din judeţ, oameni istorici, profesori unviersitari, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor publice locale. Manifestarea se desfăşoară pe durata întregii zile la filarmonică şi la sediul Unviersităţii Vasile Goldiş de pe strada Ştefan cel Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite