Sătmărenii, codaşii reţelei de socializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satu Mare şi Neamţ sunt judeţele din România cu cei mai puţini utilizatori pe Facebook. Topul realizat de Facebrands.ro, o divizie a Facebook, relevă că în judeţ sunt înregistraţi numai 15.720 de utilizatori.

Dintre judeţele din România, Satu Mare se clasează pe penultimul loc ca număr de utilizatori de Facebook. În topul făcut de Facebrands.ro, serviciul ce aparţine facebook şi are ca scop monitorizarea paginilor din România, pe ultimul loc se află judeţul Neamţ. Cei mai mulţi utilizatori sunt înregistraţi în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, unde sunt mari centre universitare.
În statistica amintită se mai arată că din totalul de peste 2,5 milioane de utilizatori din România, doar jumătate şi-au completat rubrica de facebook referitoare la localitatea de reşedinţă.
Conform facebrands.ro, din Satu Mare sunt înregistraţi 15.720 de utilizatori, majoritatea, adică 12.420 fiind din municipiul reşedinţă de judeţ. Restul sunt din Carei, Negreşti-Oaş, Tăşnad, Ardud, Odoreu, Sanislău, Livada şi Halmeu.
Teatru de Nord, cel mai popular pe Facebook
În municipiu, cea mai populară pagină de pe Facebook aparţine Teatrului de Nord Satu Mare, cu 4.890 de prieteni. Urmează pagina comunităţii „Satu Mare” cu 2.417 utilizatori, dar şi ale reţelei „I Love Satu Mare” cu 1.525 de prieteni. Totodată, mai au conturi şi instituţii precum Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”, liceele şi şcolile din oraş şi, nu în ultimul rând, diferite firme sătmărene.

image


Cei care au creat şi întreţin aceste conturi susţin că Facebook-ul este important atât pentru a-şi promova instituţia sau evenimentele, cât şi pentru a păstra contactul permanent cu oamenii.
Creatorul paginii „I Love Satu Mare”, Adrian Pop (26 de ani), spune că principalul scop pentru care a creat profilul este să adune la un loc sătmărenii care îşi iubesc oraşul, cu bune şi cu rele. El a încărcat până în prezent peste 300 de fotografii în 50 de albume şi a strâns peste 1.500 de sătmăreni în rândul prietenilor.
„Din păcate foarte mulţi oameni tind să observe numai lucrurile rele ce se petrec în oraş, iar monumentele, parcurile şi zonele frumoase, respectiv oamenii valoroşi sunt lăsţi la o parte. Mi-am dorit să adun într-o „comunitate” cât mai mulţi oameni care să observe şi să aprecieze şi latura frumoasă a Sătmarului”, spune Adrian Pop.
Şi o parte dintre rerprezentanţii autorităţile locale au conturi pe reţeaua de socializare. Este vorba despre primarul Iuliu Ilyes, viceprimarul Kereskenyi Gabor, subprefectul Pataki Csaba, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef.
De ce sunt sătmărenii codaşi?
Creatorul paginii „I Love Satu Mare”, Adrian Pop a încercat să explice de ce sătmărenii sunt la coada topului utilizatorilor de Facebook: „Am remarcat că cei mai mulţi utilizatori sunt din oraşele mari, iar cei mai puţini, evident, din oraşele mai mici. Cum majoritatea tinerilor pleacă la studii superioare în centrele universitare, când aceştia îşi completează profilul de Facebook nu mai trec oraşele natale, ci doar cele de reşedinţă actuală”.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite