Satu Mare: Sătmărenii au dat ştrandurile pe excursii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Sătmărenii au dat ştrandurile pe excursii
Satu Mare: Sătmărenii au dat ştrandurile pe excursii

Pentru că vremea de ieri nu a fost întocmai de plajă, unii sătmăreni au preferat excursiile în judeţ. Barajul de la Călineşti Oaş, Complexul Mujdeni, Muzeul Satului Oşenesc, Centrul de Ceramică din Vama, sau Valea Măriei doar câteva din punctele turistice pe care zona Oaşului le oferă.

Temperatura mai scăzută din acest sfârşit de săptămână i-a ţinut departe pe sătmăreni de ştrandurile în aer liber, iar vremea instabilă le-a dat peste cap planurile celor care sperau la o sesiune de plajă. Mulţi au preferat astfel, să redescopere, în excursii prelungite, unele din punctele de atracţie turistică pe care judeţul le are de oferit.

Excursionişti şi pescari la barajul de la Călineşti Oaş

Digul de pe marginea lacului de acumulare de la Călineşti-Oaş a devenit unul din locurile de promenadă a excursioniştilor de o zi. „Am venit să ne plimbăm pe marginea lacului, barajul este la doar 38 de kilometri de Satu Mare şi ne place priveliştea ori de câte ori venim aici”, au declarat Ioan Sabados şi Pop Timea. Pe marginea lacului, pescari înrăiţi îşi încercau ieri norocul. „ Am prins deja vreo 40 de peşti, eu sunt de două zile pe baltă. Costă 30 de lei pentru 24 de ore, dar merită. A tras peştele în zilele astea, cel puţin în cazul meu”, susţine Gyula Szabo.
Şi baza de tratament din cadrul Complexului Mujdeni, complex care cuprinde lacul de acumulare, un restaurant şi hotel a atras vizitatori în acest weekend. „ Avem clienţi şi în weekend, dar şi în timpul săptămânii. La baza de tratament turiştii pot face masaj terapeutic, anticelulitic sau hidromasaj”, spune Ana Vălean, fizioterapeut.

Muzeul Satului Oşenesc, punct de atracţie
Muzeul în aer liber din Negreşti Oaş se laudă cu mii de turişti care au admirat în această vară biserica de lemn din prima jumatate a secolului al XVII, vâltoarea sau casele şi gospodăriile specifice zonei în secolele trecute. “Toată vara am avut turişti, aproape trei mii de vizitatori, şi din Satu Mare, dar mai ales din ţară şi din străinătate”, spune Nelu Pop, reprezentant al muzeului.
Şi Centrul de Ceramică din Vama atrage excursioniştii pasionaţi de meşteşugurile tradiţionale.„ Ne vizitează turişti şi din Satu Mare, sau din ţară, vin şi grupuri de elevi. Le arătăm şi cum producem ceramica specifică zonei”, afirmă Ema Iştvanfi.

Bălăceală la Valea Măriei
Bazinul din cadrul complexului Valea Măriei a fost unul din locurile de recreere preferate în acest weekend. „Am venit din Satu Mare cu prietenii, ne-am plimbat puţin, vom face o baie în bazinul din interior şi vom lua masa aici”, afirmă Cristian Lazăr, unul dintre excursioniştii sătmăreni care a vizitat ieri Ţara Oaşului.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite