Sătmăreni arestaţi pentru trafic şi consum de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase din cele 16 persoane implicate au fost reţinute
Şase din cele 16 persoane implicate au fost reţinute

Un grup format din 16 tineri sătmăreni sunt cercetaţi de poliţiştii şi procurorii DIICOT pentru trafic şi consum de droguri. Aceştia cumpărau haşişul din Portugalia şi îl vindeau pe raza judeţului Satu Mare cu cuprinse între 24 şi 60 lei pentru un gram. Şase dintre ei sunt cercetaţi în stare de arest preventiv.

Poliţiştii B.C.C.O. Oradea – Serviciul Antidrog şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au definitivat cercetările şi au sesizat prin rechizitoriu instanţa de judecată cu privire la activitatea infracţională a unui grup de tineri, acuzaţi că au săvârşit infracţiuni de trafic internaţional de droguri de risc, trafic intern de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu în formă continuată, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr.143/2000, modificată şi completată prin Legea nr. 522/2004.     Cercetările au fost efectuate faţă de 16 persoane, cetăţeni români cu vârste cuprinse între 16 – 28 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Satu Mare.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că şase dintre aceştia erau traficanţi de droguri. Cei şase sunt cercetaţi în stare de arest preventiv, după ce, în cursul lunii noiembrie a.c., poliţiştii antidrog bihoreni au efectuat patru acţiuni de prindere în flagrant a acestora, toate în Municipiul Satu Mare. Poliţiştii au descoperi asupra lor cantitatea de 160 grame haşiş pregătită pentru traficare. Totodată, în urma efectuării unei percheziţii domiciliare la locuinţa din Satu Mare a unuia dintre traficanţi, au mai fost găsite alte şapte grame de haşiş.

Droguri din Portugalia


 
 În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că drogurile proveneau din Portugalia. Traficanţii au introdus în mod ilegal drogurile pe teritoriul României, începând cu luna iunie. S-a stabilit că în perioada iunie – noiembrie, moment în care activitatea infracţională le-a fost întreruptă de poliţiştii şi procurori antidrog bihoreni, cei şase au introdus în ţară 700 de grame de haşiş, disimulate în bagaje, a căror valoare pe piaţă este de aproximativ 6.300 Euro. Din cele 700 de grame, traficanţii au distribuit pe raza judeţului Satu Mare aproximativ 530 de grame de haşiş, contra unor sume cuprinse între 27 şi 40 de lei pentru un gram.

Arestaţi doar şase


În urma cercetărilor efectuate de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea şi poliţiştii antidrog bihoreni s-a stabilit că traficanţii erau şi consumatori de droguri. Ceilalţi 10 tineri sătmăreni, în legătură cu care s-a stabilit că erau consumatori de droguri, au fost sancţionaţi cu amendă administrativă şi obligaţi să urmeze o cură de dezintoxicare.
În cazul în care cei şase suspecţi, care au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 20 de ani.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite