Sătmăreanul Răzvan Krivach vrea să dea lovitura la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După succesul de la Mamaia şi Cerbul de Aur, Krivach speră să dea din nou lovitura. Sătmăreanul care participă cu două compoziţii proprii s-a stabilit în Cluj Napoca însă recunoaşte că îi este dor de oraşul său natal şi nu ratează nicio clipă să fie prezent printre vechii lui prieteni.

Satu Mare ar putea avea reprezentant în finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2010, organizată de TVR şi Adevărul. Răzvan Krivach, unul din cei mai valoroşi vocalişti din România, deţinător al trofeelor Mamaia şi Cerbul de Aur, s-a înscris la preselecţia Eurovision cu două compoziţii proprii.
Sătmăreanul a declarat pentru Adevărul de Seară Satu Mare că intră în competiţie cu mult optimis, fiind încurajat mult şi persoanele care i-au ascultat „la negru“ cele două piese cu care s-a înscris în competiţie.  „Nu am făcut piesele cu un an înainte, aşa cum fac alţi compozitori. Nici nu m-am gândit că voi participa. M-a motivat faptul că specialiştii au considerat că merit să mă regăsesc în lista artiştilor recomandaţi pentru acest concurs", a explicat sătmăreanul Răzvan Krivach.

Piesă cu influenţe balcanice

Dacă prima piesă înscrisă de artistul clujean, este o baladă rock cu influenţe R&B şi reggae, sătmăreanul speră să dea lovitura cu cea de-a doua melodie, o compoziţie bilingvă, cu versuri în engleză şi greacă. Melodia combină stilul balcanic cu opera şi are un refren coral.

„E şi o chestiune de gust la Eurovision. Nu ştii niciodată ce trebuie, nici măcar cei care se ocupă de asta nu cunosc 100% reţeta succesului. Cred în ambele piese, doar sunt «puii» mei. Cred, totuşi, piesa a doua este mai potrivită pentru Eurovision, datorită elementelor balcanice", a mărturisit artistul.

Chiar dacă muzica sa este considerată de nişă, Răzvan Krivach crede în şansa lui. „Din ce am văzut în ultimii ani la Eurovision, artiştii care au câştigat trofeul au fost cam de nişă. Norvegianul care a câştigat anul trecut nu avea o piesă care să fie difuzată la radio", spune artistul.

Îi este dor de Satu Mare
Chiar dacă s-a stabilit în Cluj Napoca, Răzvan Krivach nu uită de oraşul său natal. „Îmi pară rău că nu pot să vin mai des în Satu Mare, este oraşul meu de suflet. Din păcate, nu se organizează prea multe evenimente, însă dacă voi găsi dorinţă, cu siguranţă le vom putea pune în practică“, a declarat Răzvan Krivach.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite