Sătmăreanca Kinga Varga la Romanian Fashion Week

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerul sătmărean Kinga Varga şi-a prezentat colecţia toamnă-iarnă 2010-2011 în cadrul festivalului de modă Romanian Fashion Week, ediţia a XII-a, desfaşurat la Iaşi. În acest an, Kinga Varga propune o nouă abordare a tricotului, descoperind noi efecte şi dimensiuni pe care acesta le poate oferi.

Colecţia designerului este un joc de volume combinate cu linii minimaliste care răstornă percepţia clasică asupra creaţiei din tricot. Fiecare piesă este expresia unui experiment de a obţine volumetrie, păstrând şi  accentuând în acelaşi timp nota de feminitate.

Colecţia 2010-2011, pe lânga lână, caşmir, mohair, bumbac şi fire cu irizaţii, aduce nou tricotajul din materiale noi, neasociate în mod normal cu această tehnică: fâşii de piele şi benzi de organza. „Efectul deosebit a fost obţinut prin împletirea lor manuală, folosind andrele comandate special şi procedee diferite, pentru a-l descoperi în final pe cel mai potrivit pentru fiecare tip de material. Rezultatul spune povestea unei femei puternice, care nu poate trece niciodată neobservată“, a declarat designerul.

Pentru Kinga, colecţia a început ca un joc cu fire şi a devenit apoi un experiment. „Am început să folosesc tot felul de materiale la care nu mă gândisem până atunci, să combin fire şi să le folosesc ca aplicaţii, să mă joc cu volume şi linii. Mi-am propus să demonstrez cât de departe poate merge tricotul, să îl eliberez de abordarea lui clasică, şi cred că am reuşit. Rezultatul este unul deosebit şi diferit de tot ceea ce am realizat până acum şi sunt foarte încântată. Este o direcţie pe care îmi propun să o dezvolt în cotinuare. ” a mai spus Kinga.

Kinga Varga se află la cea de-a cincea participare în cadrul  Romanian Fashion Week.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite