Şapte sătmăreni, victime în mâinile mafioţilor din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte sătmăreni, alături de alţi 42 de români, au fost racolaţi de un grup infracţional format din cinci români şi duşi la muncă în Italia unde erau obligaţi să presteze munci pentru capii unor reţele mafiote din zona Calabriei.

Capul reţelei, clujeanca Maria Sâncrăian, alături de cei patru complici ai săi Kadar Francisc şi Gheorghe Mirel-Tomuţa din Cluj, Vasile Stan din Satu Mare şi Vasile Lupăştean din Timişoara îşi racola victimele pe care le ducea la muncă în Italia în zona Calabria, acolo unde gruparea era în legături strânse cu clanul „Arturi” afiliat mafiei calabreze „‘Ndraghetta”. Timp de doi ani, în perioada 2002-2004, 49 de persoane din Cluj, Harghita, Mureş, Satu Mare şi Sălaj cu vârste cuprinse între 19 şi 70 de ani au căzut victimele acestei grupări. Aceştia au depus plângeri împotriva celor cinci şi solicită daune în valoare de 140.000 de euro.



Potrivit poliţiştilor sătmăreni, Maria Sâncrăian se ocupa de coordonarea activităţii infracţionale. Clujeanca a mai fost arestată în Italia pentru acelaşi gen de fapte şi condamnată la 4 ani şi 4 luni de închisoare plus amendă de 200.000 de euro. Comisarul şef de poliţie Emilian Şugac, şeful Serviciului pentru combaterea criminalităţii organizate Satu Mare a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că uneori cei racolaţi erau bătuţi în cazul în care refuzau să se supună. „Clujeanca asigura fluxul continuu al victimelor şi se ocupa de primirea, cazarea şi plasarea acestora în câmpul muncii, supravegherea activităţilor prestate de victime, colectarea şi împărţirea beneficiilor ilicite“, a precizat Emil Şugac.

Membrii reţelei sunt cercetaţi penal 

Pe numele celor cinci au fost întocmite dosare penale fiind cercetaţi în stare de libertate pentru trafic de persoane în formă calificată şi continuă şi constituire a unui grup infracţional organizat sau apartenenţa la un astfel de grup.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite