Şapte accidente de circulaţie într-o singură zi la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru dintre accidentaţi sunt internaţi la spital/foto: Arhiva
Patru dintre accidentaţi sunt internaţi la spital/foto: Arhiva

Patru dintre accidente s-au soldat cu rănirea gravă a unor persoane. Şoferii implicaţi în accidente consumaseră băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, au condus fără a avea permis sau au părăsit locul accidentului fără a avea încuviinţarea Poliţiei.

Primul accident a avut loc ieri dimineaţă la ora 5.59, şi s-a produs pe fondul neacordării de prioritate unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii. Şoferul, Sebastian T., de 26 de ani, din Satu Mare, a condus autoturismul pe Bulevardul Lucian Blaga, accidentându-l grav pe Emeric B., de 49 de ani din Culciu Mare. Tot în cursul dimineţii de ieri, la ora 10.30, un apel de urgenţă 112 anunţa producerea, pe Strada Clăbucet din municipiu, a unui alt eveniment rutier grav. Poliţiştii rutieri ce s-au deplasat de urgenţă la faţa locului au stabilit, în urma investigaţiilor efectuate, că Eric R., de 22 de ani, din Satu Mare, aflat la volanul autoturismului, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi, accidentând-o grav pe Ileana N., de 88 de ani, care se afla pe aleea pietonală. Şi la Carei a avut loc, ieri, la ora 7.40, un accident grav, de asemenea pe fondul neacordării de prioritate unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea semnalizată corespunzător, prin indicator şi marcaj rutier. Victima accidentului, Teodor G., de 78 de ani, din Carei a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru acordare de îngrijiri medicale, iar conducătorului auto Ovidiu M., de 26 de ani, de asemenea, din Carei, i-au fost recoltate probe biologice. Cel de-al patrulea accident grav s-a produs aseară, tot în municipiul Satu Mare, în zona Parcului Industrial Sud. Apelul de urgenţă 112 prin intermediul căruia Poliţia a fost sesizată cu privire la eveniment a fost înregistrat la ora 21.23, în urma acestuia un echipaj de poliţie deplasându-se de îndată la faţa locului. În urma investigaţiilor poliţiştii au stabilit că Vasile P., de 26 de ani, din Satu Mare, fără a poseda permis de conducere de nicio categorie, a condus autoturismul aparţinând lui Ioan S., care ocupa de altfel locul dreapta faţă în autoturism. Pe fondul vitezei excesive şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe sensul opus de circulaţie, intrând în coliziune cu un stâlp metalic de iluminat stradal, ulterior răsturnându-se pe partea carosabilă. În urma impactului conducătorul auto a suferit grave leziuni, fiindu-i totodată recoltate şi probe biologice pentru a se stabili eventuala alcoolemie. Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au demarat cercetările şi faţă de Ioan S. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredinţare cu ştiinţă a unui autoturism spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană ce nu deţine permis, Vasile P. fiind cercetat de asemenea, pentru conducere fără permis.

Trei răniţi uşor

Pe lângă aceste evenimente rutiere grave, ieri au fost înregistrate alte trei accidente în urma cărora conducători auto ori pietoni au suferit leziuni uşoare. Florin C., de 37 de ani, din Satu Mare, conducând autoturismul pe DN 1F, în afara localităţii Săcăşeni, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un copac din partea dreaptă a direcţiei de mers. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că şoferul consumase alcool, având o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt eveniment rutier în urma căruia un bărbat de 57 de ani a fost rănit uşor, dar conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea Poliţiei, s-a produs în Halmeu. Cadrele Cabinetului Medical Halmeu au sesizat Poliţia ieri la ora 17.56, arătând că Vasile B. s-a prezentat pentru consult susţinând că a fost victima unui accident. În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii Serviciului Rutier s-a constatat că K. Csaba, de 32 de ani, din Halmeu, a condus imprudent autoturismul pe strada Eliberării din Halmeu, accidentându-l uşor pe Vasile B., de 57 de ani, care se deplasa pe marginea drumului, în aceeaşi direcţie de mers. Ulterior, conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Alexandra P., de 21 de ani, din Medieşu Aurit, pasageră într-un autoturism condus de un alt tânăr de 21 de ani, a fost, de asemenea, rănită uşor în urma unui eveniment rutier produs la ora 13.30, la intersecţia Străzilor Botizului şi Jozsef Attila din municipiu. Poliţiştii au stabilit că Robert T., de de 21 de ani, conducând autoturismul nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere de pe un sens de circulaţie pe altul, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite