„Sânge proaspăt” la Spitalul Județean Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Marc, managerul spitalului, vrea sprijin de la primărie și Consiliul Județean pentru a-i atrage pe medici la Satu Mare
Adrian Marc, managerul spitalului, vrea sprijin de la primărie și Consiliul Județean pentru a-i atrage pe medici la Satu Mare

Cinci medici cu experiență în străinătate au ales să vină să profeseze în cadrul Spitalului Județean Satu Mare. Managerul Adrian Marc a declarat luni că orientarea medicilor spre unitatea medicală este datorată ultimelor investiții din sistemul sanitar sătmărean. Medicii au fost prezentați presei.

Marian Zota, medic gastroenterolog, Deak Zsolt - medic ortoped, Robert Arba – specialist în chirurgie pediatrică, neurologul Călin Mureșan și Alina Pop, specialist în afecțiuni psihiatrice întregesc, din această toamnă, colectivul medical al Spitalului Județean Satu Mare, decimat de plecările a zeci de cadre medicale în străinătate.  
Președintele Consiliului Județean, Csehi Arpad, susține că pentru a acoperi deficitul de cadre de la Terapie Intensivă, Unitatea de Primire a Urgențelor și Radiologie, spitalul ar mai avea nevoie de aproximativ 20 de medici. Potrivit sursei citate, încheierea unui protocol cu Primăria, prin care medicilor să li se asigure locuințe, i-ar putea determina pe medici să aleagă județul Satu Mare, în detrimentul marilor centre universitare. „Avem nevoie de sprijin, atât din partea Consiliului Județean cât și din partea municipalității, pentru a acoperi necesarul de cadre medicale din spital” a declarat managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite