Sâmbra Oilor, duminică pe dealul de la Huta Certeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai de mare sărbătoare câmpenească din județul Satu Mare are loc duminică, 2 mai, pe dealul de la Huta Certeze. „Sâmbra Oilor“ se desfășoară în fiecare an la începutul lunii mai iar anul acesta se află la cea de a 54-a ediție.

Organizată cu un buget de austeritate, Sâmbra Oilor nu va aduna în acest an nume mari din folclorul românesc sau politicieni de renume. În programul festivalului folcloric sunt prevăzute doar spectacole cu artiști și ansambluri folclorice din Țara Oașului și Maramureș.    

Deschiderea oficială a manifestării va avea loc la ora 11.00 când vor urca pe scenă ansamblurile  folclorice “Ţara Oaşului” Bixad, “Oaşul” Negreşti Oaş, “Sânzâienele” Negreşti Oaş, “Măgura”  din Târşolţ. Vor mai evolua pe scenă formația de dansuri și grupul de țâpuritoare din Batarci, Petre și Petrică Zele, Mihai Zele,  Ansamblul folcloric din judeţul Maramureş, grup de ţâpuritoare din Racşa, Ansamblul folcloric “Cununiţa” şi „Cununiţa Năzdrăvană” din Satu Mare, Lavinia Goste și Ghiță Blidar. Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale ți Primăriile Negrești Oaș și Certeze.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite