Salvarea vine din fonduri europene – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citiți principalele titluri de azi din ziarele locale
Citiți principalele titluri de azi din ziarele locale

În 2010, majoritatea proiectelor judeţene se bazează pe finanţări de la Uniunea Europeană titrează Gazeta de Nord Vest, iar în 2010, municipiul Satu Mare aniversează 40 de ani de înfrăţire cu oraşul Zutphen din Olanda, prilej cu care s-a ciocnit un pahar de şampanie, scrie Informaţia Zilei.

Investiţii importante precum groapa ecologică, staţiunea de schi de la Luna Şes, reabilitarea reţelelor de apă din oraşele judeţului, Autostrada Oaşului, reabilitarea Castelului Karoly şi a cetătii din Ardud, modernizarea unor cartiere din Satu Mare, Carei şi Negreşti Oaş, dar şi modernizarea staţiunii balneare din Tăşnad vor fi demarate în acest an, după ce ani de zile s-a tot vorbit despre ele fără rezultat. În total este vorba despre zece mari proiecte, cu o valoare totală de peste 180 de milioane de euro, care au şanse mari să fie realizate măcar în parte în acest an, urmând să reprezinte o gură de oxigen pentru economia judeţului. În al doilea an de criză economică în care investiţiile de la buget vor fi tot mai puţine, salvarea vine din exterior, cea mai mare parte a acestor proiecte obţinând finanţare europeană, scrie Gazeta de Nord Vest.

Satu Mare şi Zutphen au ciocnit o şampanie de la distanţă


În 2010, municipiul Satu Mare aniversează 40 de ani de înfrăţire cu oraşul Zutphen din Olanda. Pentru a marca începutul  acestui an aniversar, luni a avut loc o videoconferinţă comună a celor două administraţii.
Ideea a aparţinut părţii olandeze, care a propus ca experiment o videoconferinţă. În Zutphen evenimentul a fost găzduit de Curtea de Justiţie. Gazde au fost primarul Arnold Gerritsen, Antonius van Oijen, Evelin şi Gijs van Nus, consilieri locali.
La Satu Mare au fost prezenţi primarul Iuliu Ilyes şi viceprimarii Adrian Albu şi Kereskeny Gabor, consilieri locali, directori ai unor instituţii de cultură reprezentative ale municipiului, printre care Rudolf Fatyol, Leontina Dorca, dar şi unii dintre cei care au participat la primele întâlniri dintre Zutphen şi Satu Mare. Aşa cum a subliniat primarul Ilyes, această relaţie este una foarte veche, poate printre primele relaţii de înfrăţire din Europa, şi care poate fi dată ca un bun exemplu, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite