Salvarea şi pompierii, “interzişi” în zeci de localităţi-Revista Presei Locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista Presei
Revista Presei

Din cauza drumurilor impracticabile, sute de oameni nu pot fi ajutaţi în caz de incendii sau urgenţe medicale şi Satu Mare are parte de o iarnă mai blândă ca sudul ţării, scriu ziarele locale în ediţiile de azi.

În judeţ există câteva aşezări în care, din cauza drumurilor impracticabile, maşinile de intervenţie nu pot intra. Sătenii din localităţile izolate s-au obişnuit să se descurce singuri atunci când au nevoie de ajutor. Oamenii speră ca măcar în campaniile electorale politicienii să le mai toarne câţiva kilometri de asfalt. Judeţul are multe şosele care nu există decât pe hartă. Multe dintre aşa-zisele drumuri comunale şi chiar judeţene sunt, în realitate, făcute din pământ, uneori cu ceva pietriş pe anumite porţiuni. În cea mai mare parte a anului, doar căruţele pot răzbate prin noroaie. Mai rău însă este atunci când oamenii au nevoie de salvare sau de pompieri. Maşinile de intervenţie refuză de multe ori să intre în aceste localităţi, pentru că ar rămâne blocate, scrie Gazeta de Nord Vest.

Satu Mare are parte de o iarnă mai blândă ca sudul ţării
Spre deosebire de alte localităţi şi judeţe din ţară, la noi iarna a fost blândă. În afară de câteva zile mai geroase, când temperaturile au ajuns la minus 15-16 grade, la noi a fost bine. Poate că suntem noi mai credincioşi faţă de alţii şi de aceea natura e cu noi, spun bătrânii bisericoşi de la sate, dar nu este exclus ca ei să aibă şi dreptate. Am urmărit fenomenul iernii chiar de la căderea primilor fulgi de nea şi se poate spune că în judeţ nu am avut niciun drum principal blocat din cauza nămeţilor sau a poleiului. Drumarii şi-au făcut datoria şi în oraş, şi în localităţi, chiar dacă nu toată lumea va fi mulţumită de aceste afirmaţii. Nu de alta, dar unii ar fi aşteptat de la Florisal să cureţe până şi zăpada din faţa blocurilor, titrează Informaţia Zilei.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite