Sacrificarea mieilor de Paști, doar în punctul de la Piața de vechituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVA ADEVĂRUL
FOTO: ARHIVA ADEVĂRUL

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare va autoriza provizoriu, pentru perioada Sărbătorilor Pascale, un punct de sacrificare a mieilor, în incinta Pieței de Vechituri.

Punctul de la Piața de vechituri va fi și în acest an singurul autorizat sanitar-veterinar pentru sacrificarea mieilor în municipiul Satu Mare. Conducerea DSVSA Satu Mare, împreună cu responsabilii Primăriei, au stabilit amplasamentul punctului de sacrificare a mieilor. Acesta va funcţiona în perioada 4 - 7 aprilie  şi 11 - 14 aprilie, cu program între orele 8 și 17. Potrivit DSVSA, 12 măcelari vor asigura asomarea, sacrificarea şi jupuirea mieilor și iezilor, iar asistenţa de specialitate sanitară veterinară se va asigura permanent de către medici veterinari din cadrul instituției.
„Atragem atenţia tuturor crescătorilor de ovine și caprine, indiferent de modul de  creştere în exploataţiile proprii, că se pot prezenta pentru a-şi comercializa mieii sau iezii numai dacă aceştia sunt crotaliaţi, au certificat sanitar veterinar de transport şi formular de mişcare eliberat de  medicul veterinar de la  circumscripţia sanitară veterinară de care aparţin pentru animalele aduse spre comercializare. Mijlocul de transport cu care sunt aduși trebuie și el să fie autorizat sanitar veterinar, să fie curat şi dezinfectat” se arată într-un comunicat remis de DSVSA.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite