UPDATE: Bătrânul care şi-a ucis nepoata a fost arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Mezei, un bărbat de 50 de ani din Craidorolţ, este acuzat că şi-a omorât nepoţica de numai trei ani cu o lovitură de hârleţ în cap. Bărbatul a aruncat cu hârleţul după fiul său, tatăl fetiţei, dar unealta agricolă a lovit-o pe Monica. Fata a murit la o jumătate de oră după ce a ajuns la spital.

UPDATE, ora 16.27

Mircea Mezei a fost prezentat astăzi în jurul orei 11.00 judecătorului de la Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. El este ceretat pentru omor calificat după ieri şi-a omorât nepoata de numai trei ani cu un hârleţ în cap. Magistratul care a judecat arestarea bărbatului a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, el fiind cercetat în continuare în stare de arest pentru omor calificat.

"Bărbatul a fost arestat pentru 29 de zile. El poate primi de la 15 la 25 de ani închisoare", spune prim-procurorul Marinela Pop.

Crimă şocantă ieri după-amiaza în comuna Craidorolţ. Mircea Mezei, un bărbat în vârstă de 50 de ani, şi-a ucis nepoţica de numai trei ani cu un hârleţ. Nenorocirea a avut loc în jurul orei 17.00, după ce între bunicul fețiței și tatăl acesteia s-a iscat o altercație. Potrivit polițiștilor care au anchetat cazul, cei doi s-au certat după ce s-au întors de la muncă şi au consumat alcool. Poliţiştii spun că Mircea Mezei a aruncat cu un hârleț spre fiul său, însă obiectul a lovit-o pe fetiţă.
O ambulanţă s-a deplasat la faţa locului, însă Monica nu a mai putut fi salvată. „Când maşina a ajuns la Craidorolţ micuţa era în comă, dar încă trăia. Ea a fost transportată la spital cu o plagă occipitală laterală de 10 centimetri lângă frunte. Micuţa era în comă, iar la jumătate de oră după ce a ajuns pe mâna medicilor a decedat”, spune Mihaela Pop, asistenta şefă de la Serviciul de Ambulanţă.

image

FOTO: Monica Lazăr, de 21 de ani, mama fetiţei, spune că socrul şi soţul ei s-au certat din cauza banilor

A fugit de la faţa locului
Imediat după comiterea crimei, bunicul, aflat în stare de ebrietate, a fugit de acasă. „Crima s-a petrecut pe fondul consumului de alcool, în timp ce bătrânul se certa cu fiul său. El a aruncat un hârleţ spre băiat, însă şi-a nimerit nepoţica. Bărbatul a fugit de la locul faptei şi a fost prins la jumătate de oră de la comiterea crimei cu ajutorul lucrătorilor Postului de Poliţie Craidorolţ”, spune comisarul Marius Gânţă, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.
Mircea Mezei a fost reţinut ieri şi dus în arestul IPJ. Pe numele său a fost emis azi noapte un mandat de reţinere pentru 24 de ore. „Bărbatul va fi prezentat astăzi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. El este cercetat penal pentru omor calificat”, spune prim-procurorul Marinela Pop, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Potrivit unor surse judiciare, bătrânul are antecedente penale, având şi alte condamnări la închisoare.

image

FOTO: Familia Lazăr îşi plânge fetiţa de numai trei anişori

Familie de romi
Potrivit primarului comunei Craidorolț, Daniel Balogh, bunicul, fiul său, soţia acestuia şi cei doi copii, fetiţa de trei ani şi un băiat de doi ani, locuiau împreună într-o casă la marginea comunei. „E o familie de romi. N-au făcut probleme în sat. Părinții fetiței lucrează ca și zilieri și beneficiază de ajutor social. Locuiesc într-o casă mică, într-o zonă izolată a comunei, unde mai sunt doar 4-5 case“, a explicat primarul.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite