S-au dublat solicitările la Serviciul de Paşapoarte Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de sătmăreni stau zilnic la coadă pentru a primi un paşaport sau pentru a-şi actualiza documentele de călătorie. Numărul solicitărilor depuse la serviciul de Pasapoarte s-au dublat în ultima vreme, ajungând la circa 120 pe zi.


„Dacă în mod normal solicitările erau pe zi de circa 50-60, acestea au ajuns acum la 100 – 120“ afirmă Sabin Culcean inspectorul principal în cadrul Serviciului de Paşapoarte Satu Mare. Acesta mai spune că, pentru a se putea procesa cât mai multe solicitări, sătmărenii sunt rugaţi să fie atenţi la documentele necesare. „Rugăm sătmărenii să aibă toate documentele necesare pregătie.  Cei care doresc eliberarea de paşapoarte temporare pentru minori, pot veni doar cu poza acestora, făcută frontal pe fundal alb. În cazul paşapoartelor electronice este necesară prezenţa minorului “, mai spune Sabin Culcean. 
Dacă în anii precedenţi, pe perioada vacanţei, sătmăreni care lucrează în străinătate îngroşau cozile la Serviciul de Paşapoarte, anul acesta se pare că ofertele turistice de tip last minute au determinat dublarea numărului de solicitări. „Sunt foarte mulţi sătmăreni care solicită paşapoarte temporare, pe o erioadă de un an de zile. Acestea se eliberează în două ore,faţă de cele electronice pentru care avem un termen de 14 zile. Foarte mulţi ne spun că au nevoie urgentă de un paşaport valabil pentru că au prins o ofertă turistică de tip last minute“, mai spune inspectorul Culcean. Pentru un paşaport temporar, sătmărenii au de achitat 84 de lei la CEC şi alte două taxe de 100 şi 32 de lei la Trezorerie. Pentru paşaportul electronic, valabil pe o perioadă de 5 ani, se achită 244 de lei la CEC şi 32 de lei la Trezorerie.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite