S-au călcat în picioare pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 4.000 de someri şi-au căutat cu disperare un job, la Bursa locurilor de muncă.Cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în domeniul construcţiilor şi confecţiilor.


Aproape 4.000 de sătmăreni s-au călcat astăzi în picioare pentru un job, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare. Cei 63 de agenţi economici au pus la dispoziţia sătmărenilor 504 job-uri, majoritatea fiind în domeniul construcţiilor – 111 şi în cel al confecţiilor – 95.

Sătmărenii cu studii superioare au rămas cu un gust amar. Aceştia sunt de părere că facultatea terminată nu îi ajută aproape deloc în obţinerea unui loc de muncă. „Am terminat facultatea de horticultură în Cluj Napoca, în 2005. Am rămas anul trecut fără loc de muncă şi acum îmi caut un job, dar nu se mai pune accent pe agricultură. Am studii superioare, însă degeaba. Cheltui atâţia bani cu facultatea şi nu ai niciun avantaj“, a declarat Diana Oraian, de 31 de ani.

Agitaţie la standul de asigurări


Marea majoritate a şomerilor s-au oprit la standul agenţilor econimici care aveau ca domeniu de activitate încheierea asigurărilor de viaţă. Portretul robot al angajatorului necesită fără niciun drept de apel experienţa. „Căutăm oameni tineri, dispuşi să muncească, care au câţiva ani de experienţă“, a declarat Nadia Dârlea, agent de asigurări Omniasig.

De acest job s-a interesat şi o absolventă din 2005 a Facultăţii de ştiinţe economice. „Am lucrat în domeniu, însă anul trecut, când a început criza, am ajuns şomeră. De atunci îmi tot caut loc de muncă, însă este foarte greu. Rămân la concluzia că studiile superioare nu mă ajută deloc“, a spus Mihaela Toma, de 28 ani.

image
image


Tinerii neexperimentaţi sunt pesimişti

Majoritatea tinerilor fără experienţă, prezenţi azi la Bursa locurilor de muncă, spun că nu vor reuşi să-şi găsească un job, tocmai pe considerentul că niciun patron nu-i vede apţi din cauza lipsei de experienţă. „Sunt în anul I la facultate şi sunt la a doua participare la Bursa locurilor de muncă. Nu sunt angajată pentru că nu am experienţă“, a spus Raviana Roman, de 19 ani.

Reprezentanţii AJOFM s-au aşteptat azi la peste 2.000 de oameni, însă numărul lor a fost mult mai mare. „Ştiam că va fi îmbulzează, dar nu ne aşteptam la o prezenţă atât de mare. Cred că sunt aproape 4.000 de oameni, iar job-urile puse la bătaie vor fi ocupate, cred eu, în proporţie de 50%“, a spus Gheorghe Tilibaşa, directorul AJOFM Satu Mare.

image
image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite