S-a deschis primul patinoar artificial din Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patinoarul a fost încercat aseară de copii şi părinţi
Patinoarul a fost încercat aseară de copii şi părinţi

Patinoarul a fost inaugurat în parcarea hipermarket-ului Real şi va fi funcţional până când temperaturile vor ajunge la 15 grade Celsius. Singurul patinoar artifical din judeţ este deschis zilnic între orele 10.00 şi 22.00.


Sătmărenii se pot bucura în sfârşit de primul patinoar artificial amplasat pe raza oraşului. După ce ani de zile amatorii de patinaj au fost obligaţi să meargă în Baia Mare sau în alte localităţi, ori s-au dat pe gheaţă pe derdeluşuri neamenajate, patinoarul a fost inaugurat aseară, doar în prezenţa primarului şi a investitorului. Firma din Sighetul Marmaţiei a investit nu mai puţin de 70.000 euro în primul patinoar artificial în Satu Mare, care se întinde pe o suprafaţă de 350 metri pătraţi, amplasată în parcarea hipermarket-ului Real.


Primii care s-au bucurat de suprafaţă îngheţată au fost copiii. Darius Pop, de 9 ani nu a patinat aseară pentru prima dată. „Am mai încălţat patine şi anul trecut, mă simt foarte bine pe gheaţă. Nu îmi este frică de căzături, iar dacă se întâmplă, nu este nicio tragedie“, a declarat Darius Pop, de 9 ani. Acesta nu a venit aseară neînsoţit. Mama tânărului a repetat experienţa după 20 de ani. „În Satu Mare nu au fost suprafeţe unde să poţi să exersezi cu patinele. După 20 de ani le iau în picioare, este ca mersul pe bicicletă“, a afirmat Stela Pop. 

Patinoar pentru profesionişti şi amatori

Suprafaţa de 350 mp poate fi încercată atât de persoanele profesioniste, cât şi de cele amatoarea, dornice de experienţe noi. „Patinoarul nu se numără printre hobby-urile mele, însă orice experienţă este bine venită“, a declarat Maria Boieru.

Patinoarul a fost încercat aseară de copii şi părinţi

Preţurile sunt accesibile pentru toate buzunarele. De azi, o oră de patinaj se taxează cu 20 lei, însă dacă se vine cu patinele de acasă, costul scade cu 10 lei. Copiii au gratuitate dacă sunt însoţiţi de părinţi, iar cei care vor să patineze trei ore încontinuu au gratuite a treia oară. Programul este zilnic, de la orele 10.00 până la 22.00. Tot de azi, cei prezenţi se pot bucura şi de muzică şi alte suprize organizate chiar de investitor.
Investiţie de 70.000 de euro

Lucian Takacs, managerul patioarului  a venit din Sighetul Marmaţiei. Acesta are un lanţ de patinoare în tot Ardealul şi a acceptat cu bucurie invitaţia autorităţiilor locale. „Este o afacere mai mare, care funcţionează foarte bine şi în alte judeţe. Patinoarul artificial înseamnă instalaţie de frig, apă multă şi curent electric“, a declarat acesta.
Patinoarul va rămâne deschis toată iarnă, acesta rezistând până la temperature de 15 grade Celsius.

Patinoarul a fost încercat aseară de copii şi părinţi

Primarul Iuliu Ilyeş se bucură că a găsit colaborare în ceea ce priveşte acest proiect. „Este primul patinoar artificial amplasat pe raza municipiului. Au mai existat patinoare naturale, însă din cauza temperaturii, ele nu au rezistat foarte mult timp“, a declarat primarul Iuliu Ilyes.
Acesta a mai spus că începând din acest an sătmărenii se vor bucura în fiecare iarnă de patinoare artificiale. Mai mult, se gândeşte ca în vară să amplaseze şi o pistă plastică, pentru împătimiţii patinoarelor.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite