S-a dat startul la marea vaccinare la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar 2000 de sătmăreni s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1
Doar 2000 de sătmăreni s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1

În această dimineaţă s-au deschis primele două centre de vaccinare contra gripei porcine la Spitalele Judeţene din Satu Mare. Cabinetele medicilor de familie din localităţi vor deservi tot pentru vaccinarea populaţiei.Până în prezent, doar 2000 de persoane s-au imunizat împotriva virusului gripei porcine.

Conform celor declarate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, centrele s-au deschis azi, iar sătmărenii se pot vaccina gratuit împotriva virusului gripei porcine. „Vor fi distribuite câte 100 de doze de vaccin în judeţ, respectiv 200 de doze în centrele din Satu Mare. Aici sătmărenii se pot vaccina gratuit împotriva virusului AH1N1“, a declarat Dorel Coica. Astfel de centre vor exista şi în toate comunele de pe raza judeţului Satu Mare, respectiv în Carei, Tăşnad, Negreşti.

Suplimentare de doze


Cele 12.900 de doze distrubuite pentru judeţul Satu Mare au fost repartizate în teritoriu, însă dintre acestea, doar 2000 de vaccinuri au fost folosite. „Miercuri vom cere suplimentarea cu încă 10.000 de doze. Până în momentul de faţă, doar 2000 de sătmăreni s-au vaccinat.

În Satu Mare nu au fost cazuri care să-i sperie pe sătmăreni şi cred că din aceste motive nu se înghesuie să se vaccineze“, a declarat Lidia Tămaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare.

Elevii şi studenţii fără vaccin

Niciun elev sau student nu s-a vaccinat împotriva virusului gripei porcine. „Am primit o listă cu studenţi doritori, însă nu sunt foarte mulţi. Sperăm ca după aceste sărbători să avem o deschidere mai mare din partea populaţiei“, a mai spus Lidia Tămaş.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite