S-a dezlănţuit natura la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheaţa a căzut timp de cinci minute
Gheaţa a căzut timp de cinci minute

În doar câteva minute, şoselele din municipiul Satu Mare au fost acoperite de gheaţă. Bucăţi mari de grindină au căzut timp de cinci minute, aversele transformându-se mai apoi în ploaie.

În jurul orei 19.00, cerul s-a întunecat în câteva secunde, apoi a căzut gheaţa. Vizibilitatea a scăzut sub 10 metri, iar şoferii s-au chinuit să-şi parcheze maşinile într-un loc ferit de bucăţile de gheaţă. Ghinion au avut şi oamenii suprinşi pe stradă de furtuna de gheaţă.


„Eram în poartă în momentul în care a început furtuna. O bucată de gheaţă m-a lovit în cap. Nu am mai văzut aşa ceva de ani de zile. Cred că toate culturile sunt distruse“, a declarat o sătmăreancă.


Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de duminică, ora 15.00, şi până luni, ora 18.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile vestice, nordice şi centrale şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi averse ce vor avea şi caracter torenţial.


Pe arii restrânse vor fi vijelii şi va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50-60 de litri pe metru pătrat.
Meteorologii au precizat că astfel de fenomene se vor semnala şi în restul ţării, în special în zonele de deal şi de munte, dar pe arii mai restrânse şi în intervale de timp mai scurte.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite