Roxana Ştefanca face pasiune pentru dansul de societate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dansul a devenit o pasiune pentru Roxana, căreia îi place mai mult să exerseze coregrafia latino decât să iasă în oraş cu prietenele. Este componentă de bază a clubului Royal Dance şi s-a făcut remarcată la diferite concursuri


Roxana pune multă pasiune în ceea ce face şi se pregăteşte serios pentru că vrea să ajungă celebră în lumea dansului. O caracerizează graţia şi acurateţea în mişcări. A început cu dansul la şapte ani sub îndrumarea antrenorilor  Ovidiu Ignat şi Otto Varga, cei care o antrenează şi acum. „M-a dus mama la sala de dans deoarece aveam foarte mulă energie, lucru valabil şi în momentul de faţă“, spune amuzată Roxana.
Primul concurs l-a avut în 2005, la Oradea, Cupa Mărţişor, unde chiar dacă a avut nişte emoţii grozave a reuşit să ducă la bun sfârşit competiţia. „Am făcut pereche  cu Eduard, care a fost şi primul meu partener de dans şi pentru nişte debutanţi cred că nu ne-am mişcat rău deloc“, spune tânăra. Au urmat şi alte concursuri cum ar fi cele de la Sibiu, Bistriţa, Baia Mare, Cluj şi Reghin, unde talentata dansatoare a progresat vizibil.

S-a impus la Cupa Mirona

Anul acesta Roxana a reuşit un concurs perfect la Cupa Mirona, desfăşurată  în oraşul viorilor, Reghin. „Am reuşit, împreună cu Lucian Patiş, actualul meu partener de dans, să câştigăm locul întâi la clasa D 14-15 ani. Am dansat atât la standard, cât şi la secţiunea latino şi cred că a fost unul dintre cele mai bune concursuri ale mele făcute până acum. Concursul s-a desfăşurat chiar după vacanţa de vară, fapt care l-am simţit din plin, deoarece am fost încărcată de energii pozitive, reuşind să ne impunem în faţa a altor 15 perechi“, spune Roxana. Cel mai recent concurs al sătmărencei a fost Campionatul Naţional de la Cluj, unde a concurat în premieră la clasa C. „Am trecut la o clasă superioară şi pot să spun că ne-am comportat onorabil, reuşind să ne calificăm în finală, la dansuri latin“, punctează tânăra dansatoare.

Este o perfecţionistă

Roxana recunoaşte că este o perfecţionistă şi nu face nici un rabat de la a-şi îmbunătăţii tehnica de dans. „Mă antrenez în medie de 4-5 ori pe săptămână, antrenamentele fiind destul de solicitante, însă dacă le faci cu plăcere totul pare mai uşor. Cred că doar prin sacrificii se poate face performanţă“, este de părere Roxana. Ea ne spune că preferă dansurile latino, deoarece sunt mai pătimaşe şi crede că o caracterizează mai mult.  Roxana este premiantă şi la şcoală, matematica fiind materia ei preferată. „Chiar am participat la Olimpiada judeţeană, dar şi la câteva concursuri interjudeţene unde m-am descurcat foarte bine“, afirmă tânăra.

Ce-i place
Dansul este cel care-i acoperă tot timpul, chiar şi pe cel liber. „Îmi place atât de mult să dansez încât şi în timpul liber, când sunt acasă, dansez“, spune simpatica dansatoare. Tinerei îi place să stea la calculator, dar şi să iasă cu prietenii şi colegii de club la un suc.

Ce nu-i place
Nu-i place să stea degeaba şi, în consecinţă, nu suportă persoanele leneşe. „Sunt o fire foarte energică, aşa că mai tot timpul găsesc să fac câte ceva“, afirmă Roxana.

Cât timp vei continua cu dansul?

R.Ş – Dansul este ceea mai mare pasiune a mea, aşa că aş dori să continui cât mai mult. Dacă e să fac carieră în ceva, atunci în dans mi-aş dori să fac. Visul meu este să am propria sală de dans, unde să-i pot iniţia pecei interesaţi.

Cum defineşti dansul?


R.Ş – Este acel ceva care trebuie să vină din inimă, este o chemare lăuntrică care te îndeamnă la plutire.

Profil
Născută: 8 ianuarie 1995, Satu Mare
Studii: Clasa a VIII-a Colegiul Naţional Mihai Eminescu
Familie: singură la părinţi

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite