Satu Mare: Romii fac spectacol astăzi la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Romii fac spectacol astăzi la Satu Mare
Satu Mare: Romii fac spectacol astăzi la Satu Mare

La eveniment participă şi trupe din Ungaria, Ucraina şi Cehia. Aceasta este a doua ediţie a festivalului, prima având loc la Timişoara.

Festivalul internaţional al cetăţenilor de etnie romă se va desfăşura, în premieră la Satu Mare, duminică, 20 septembrie. Evenimentul va debuta la ora 16.00 în Centrul Nou şi se va încheia târziu în noapte.  Pe scena ce va fi amplasată în oraş vor evolua trupe folclor tiganesc din ţară şi străinătate precum Trandafirii Negri, fetele de la Clubul de Dans din Tăşnad, Lacso Roma, Paradis Duo, Alex Yali, Teny Black din Ungaria, Jurj şi Fetele din Ucraina şi trupa Radics din Cehia. Satu Mare este a doua locaţie din România în care se organizează acest festival, după succesul pe care l-a avut în august, la Timişoara. 

Protocol cu romii din străinătate
Preşedintele Partidei Rromilor Satu Mare, Ignat Horvath a declarat că festivalul este organizat în urma unui protocol de colaborare încheiat între reprezentanţii partidelor de romi din Satu Mare, Ungaria, Cehia şi Ucraina. „Ne-am dorit foarte mult să organizăm şi la Satu Mare un astfel de festival deoarece în alte ţări a avut un succes răsunător. Vor fi prezente câte două trupe de dansatori şi de cîntrece din ţările amintite dar şi din Tăşnad, Tiream, Ardud şi Satu Mare. Bugetul alocat de către Primăria Satu Mare, Consiliul Judeţean şi Partida Rromilor pentru organizarea acestui festival se ridică la peste 35.000 de lei“, a declarat Ignat Horvath. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite