Rochie gigant expusă la târgul de nunți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creația designerului băimărean Lorand Coza va putea fi admirată timp de trei zile Satu Mare la cea de a treia ediție a târgului de nunți. Târgul va fi deschis vineri la ora 13.30, la Muzeul de Artă, și se va încheia duminică seara.  Rochia va putea fi admirată și la Teatrul de Nord într-un spectacol intitulat „Dansul mireselor“.  

Celebra rochie de mireasă creată de designerul băimărean Lorand Coza, de 24 de ani, și care a stârnit vâlvă în rândul colegilor de breaslă va fi expusă la Satu Mare, la târgul de nunți care se va desfășura începând de mâine. Târgul va fi deschis la ora 13.30, la Muzeul de Artă, și se va încheia  duminică seara.  Rochia va putea fi admirată și la Teatrul de Nord într-un spectacol intitulat „Dansul mireselor“.

Peste 1.000 de metri de tull
Rochia a fost creată pentru nunta prinţului William cu Kate Middleton din această primăvară, în speranţa că va fi selectată de un juriu şi propusă spre alegere mirilor. Are peste 1.500 de trandafiri lucraţi manual  sub formă de boboci şi se deschid în numeroase petale spre trena rochiei. Cântărește  85 de kilograme, are trei metri de mătase şi peste 1.000 de metri de tull, iar trena măsoară șase metri.
 Rochia va fi expusă într-o singură încăpere creată special pentru ca viitoarele mirese, care se vor putea  fotografia cu rochia. Numai materialele l-au costat pe Lorand Coza 2.000 de euro. „Rezultatul concursului lansat de către Asociația de Turism a Municipiului București pentru designerii și casele de modă românești pe care îi invita să creeze schițe pentru rochia de mireasă pe care ar urma să o poarte Kate Middleton la nunta cu prințul William va fi făcut public în 10 februarie. Mai sper ca această minunată rochie să fie aleasa, chiar dacă viitoarea prinţesă a anunţat că şi-a ales rochia, ce va fi creată de britanicul Bruce Oldfield“, a declarat designerul Lorand Coza.

Miresele „se bat“ pentru rochia gigant
Designerul a fixat un preț de cumpărare pentru rochia gigant de 7.000 de euro, însă aceasta poate fi și închiriată la prețuri cuprinse între 800 şi 900 de euro. „Eu cred că sunt prețuri rezonabile. Am déjà șase oferte de cumpărare și închiriere.  Trebuie să decid cui o vând“, a mai spus designerul. Pe lângă această rochie, la târgul de nunți, aflat la cea de a III-a ediție, va mai fi expusă și o rochie din pene de struț, creaţie ce-i aparține tot designerului băimărean. 

Târg de trei zile
Târgul de nunți, organizat de actrița Carmen Frățilă, se va încheia duminică seara la Teatrul de Nord cu un spectacol la care vor participa designeri sătmăreni și cele 26 de firme din domeniu. „Numărul firmelor participante este dublu față de anul trecut. Avem din Oradea, Carei, Baia Mare cu tot felul de oferte. Viitorii miri își vor putea alege de la buchetul de flori până la luna de miere, iar rochia-gigant a fost pentru noi o provocare“, a explicat actrița Carmen Frățilă.  Intrarea este liberă.

Cifre: 7.000 de lei costă achiziționarea rochiei gigant
 
Citat: „Am șase oferte de vinzare și închiriere a rochiei. Trebuie să decid cui o vând“Lorand Coza, designer

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite