Robert Stoica - Desenează pe ritmuri de capoeira

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert îmbină foarte bine grafica şi desenul cu capoiera, sportul care l-a ajutat să îşi dezvolte reflexele şi să îşi menţină condiţia fizică.

Robert Stoica este unul dintre cei mai talentaţi sătmăreni la grafică. Desenează de când se ştie, iar acum îşi doreşte să intre la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. Pe lângă grafică, marea lui pasiune este capoeira, sport pe care îl practică de trei ani. „Fac capoeira de trei ani, de când maestrul Ionuţ Adrian s-a întors din Portugalia şi a început să predea la Satu Mare“, spune Robert.
Desenează de când se ştie
S-a născut la Piteşti, dar la vârsta de 5 ani s-a mutat la Satu Mare, oraşul natal al mamei lui. Cea mai mare parte a copilăriei şi-a petrecut-o aici, unde şi-a descoperit şi dragostea pentru artă. „Desenez de când mă ştiu, iar în clasa a VI-a m-am înscris la Liceul de Arte „Aurel Popp“, unde am terminat anul acesta, la secţia pictură. În 2011 aş vrea să dau admitere la Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca“, mai spune Robert.
Este un adevărat fan al sportului capoeira şi în ultimii trei ani şi-a dedicat o mare parte din timp acestuia. „Capoeira nu e un simplu sport, ci o formă de viaţă. Ea îmbină muzica, cultura, istoria, dansul şi lupta la perfecţie”, declară tânărul.
Robert spune că, de când practică acest sport, viaţa lui s-a schimbat. „Am reflexele mult mai dezvoltate. Sunt într-o condiţie fizică foarte bună, sunt mult mai flexibil şi am sistemul imunitar întărit, ceea ce nu îţi oferă orice sport”, continuă el.
Pe lângă cele două mari pasiuni, Robert a descoperit şi lumea dansului. „În urmă cu câteva luni am cunoscut-o pe actuala mea prietenă, Carla, iar datorită ei am început să descopăr şi lumea dansului. Am început cu un tango argentinian, care m-a captivat din prima secundă”, spune Robert.
Întrebări şi răspunsuri:
ADS: Ce planuri de viitor ai cu privire la artă şi sport?
R.S.: Nu obişnuiesc să-mi fac planuri, deoarece, în general, ele nu ies aşa cum îmi propun. Sunt tipul de om spontan, iar din experienţă m-am obişnuit că acţiunile spontane sunt mereu câştigătoare.
ADS: Dacă ai avea de ales, unde ai vrea să-ţi trăieşti viaţa?
R.S.: Categoric în Portugalia. În primul rând pentru că e o ţară fantastică, capoeira e la fiecare colţ de stradă, iar mentalitatea oamenilor cu siguranţă e alta decât cea a românilor.
Profil:
Născut: 4 noiembrie 1991, Piteşti
Educaţie: Absolvent al Liceului de Artă „Aurel Popp” Satu Mare
Familie: Are o soră mai mică şi un frate mai mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite