Un leu. Cu atât a contribuit judeţul Satu Mare la contul solidarităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul de Solidaritate deschis de Guvern a colectat la Satu Mare un leu în patru luni. Liderii judeţului spun că dacă vor face donaţii nu vor folosi contul creat de Guvern, din cauza neîncrederii pe care o au în modul de gestionare a banilor.



Potrivit Trezoreriei Satu Mare, de la deschiderea Fondului de Solidaritate, în luna mai, de către Guvernul României , o singură persoană din judeţ a preferat contul guvernamental pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de semenii afectaţi de criză. Această persoană a depus un leu. „O singură depunere este înregistrată în acest cont deschis de Guvern. Este vorba de o persoană din Carei, care a preferat să îşi păstreze anonimatul. Aceasta a depus în contul Fondului Naţional de Solidaritate suma de 1 leu“, spune Maria Kotai, şefa Trezoreriei Satu Mare.  Deschis de aproape patru luni de către Ministerul Finanţelor Publice prin Trezoreria Naţională, contul de donaţii a colectat luna trecută, în restul ţării, aproape 750.000 de lei. Contul 20.37.01.02 reprezintă  „Venituri ale bugetului de stat – Donaţii pentru diminuarea efectelor crizei economice“. Sumele adunate de trezorerii se vor constitui venituri la bugetul de stat, fiind luate în calcul la rectificările bugetare.

„Banul e ochiul dracului!“
Întrebaţi cum de au ignorant contul deschis de Executiv, parlamentarii sătmăreni nu s-au sfiit să spună că n-au încredere în modul în care guvernanţii ar gestiona fondurile de solidaritate. „Ştiţi cum se spune:«Banul e ochiul dracului!». Mai bine facem donaţii direct către oamenii aflaţi în nevoie, aşa cum am făcut deja în cazul sinistraţilor din Moldova, unde am trimis ajutoare, şi nu prin intermediul Guvernului“, spune deputatul sătmărean PDL Ioan Holdiş.
Alţi parlamentari consideră că Guvernul ar trebui să lase în seama ONG-urilor actele filantropice. „Ce treabă are Guvernul cu actele de caritate?! Oricum aceste fonduri nu sunt controlabile, iar dacă vorbim despre donaţii către Guvern, acest lucru se întâmplă lunar odată cu taxele şi contribuţiile pe care le plătim cu toţii“, susţine deputatul Erdely Istvan.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite