Rezultate Bacalaureat 2011 Satu Mare. Află primul ce note ai obținut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele la Bacalaureat 2011 Satu Mare sunt prezentate pe satu-mare.adevarul.ro Rezultatele vor fi afișate duminică. Astăzi, absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a au susţinut ultima probă a examenului. Cei 3.300 de candidaţi au putut alege între probe la Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie.

UPDATE: Satu Mare: Doar 42,99% dintre candidaţi au promovat Bacalaureatul

Procentul de promovabilitate la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, în judeţul Satu Mare, este de 42,99%. Din cei 3.300 de absolvenţi ai claselor a XII-a şi a XIII-a care s-au prezentat la examen, nici jumătate nu au reuşit să promoveze.

Marea majoritate a candidaţilor respinşi provin de la grupurile şcolare industriale. La Grupul Şcolar "Unio" au luat examenul şapte candidaţi, la Grupul Şcolar Alimentar  - 10, iar de la Grupul Şcolar "Ion I.C. Brătianu", 10 elevi au luat note de trecere dar au fost declaraţi admişi doar cinci. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la Grupul Şcolar "Traian Vuia", unde din 90 de candidaţi au trecut 14 sau Grupul Şcolar "Elisa Zamfirescu" - unde au fost declaraţi admişi 24 din 126 de candidaţi. De la Grupul Şcolar Ardud, nici un absolvent nu a reuşit să ia notă de trecere.
"Rezultatele sunt foarte slabe în special la grupurile şcolare industriale. Nici în anii trecuţi procentul de promovabilitate în aceste unităţi şcolare nu a fost foarte ridicat, dar ce se întâmpă acum e dezastru. O explicaţie ar fi şi slaba pregătire a elevilor dar, pe de altă parte, ar fi fost necesară o adaptare a subiectelor în funcţie de profilul urmat de elevi" este de părere prof. Gheorghe Oancea, directorul Grupul Şcolar "Ion I.C. Brătianu" Satu Mare.
Spre deosebire de colegii lor de la liceele industriale, cei de la colegii şi licee teoretice s-au descurcat mai bine, având un procent de promovabilitate de 99%, potrivit Marianei Brumboiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar. De exemplu, la Liceul Teoretic German, din 43 de absolvenţi, 42 au fost declaraţi admişi.

Patru  candidaţi au fost eliminaţi din examen

Trei elevi prinși cu fițuici au fost excluși din examen. Ultima probă a examenului de bacalaureat a fost cu ghinion pentru trei candidaţi din judeţul Satu Mare. Cei trei au fost surprinşi de profesorii supraveghetori înainte să scrie vreun cuvânt pe foaia de examen. Potrivit Marianei Brumboiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), cei trei aveau asupra lor nişte cărticele în miniatură, cumpărate special pentru copiat la Bacalaureat.

Doi dintre ei susţineau examenul la centrul de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” şi unul la „Ion I.C. Brătianu” din Satu Mare. În total, anul acesta, la Satu Mare, au fost eliminaţi din examen patru elevi. Primul eliminat a fost un candidat de la centrul de examen de la Colegiul „Mihai Eminescu”, care a fost prins cu un telefon mobil asupra lui înaintea probei de matematică.

AFLĂ ACUM REZULTATELE LA BACALAUREAT!!!          

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite