Satu Mare: Şomerii vor la catedră – Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul candidaţilor înscrişi la examenul de titularizare este de două ori mai mare faţă de anul trecut iar 60 de medici specialişti din policlinică au refuzat să semneze contracte cu Casa de asigurări pe motiv că sunt puşi să lucreze prea mult, scriu ziarele de azi.

Şomerii vor la catedră
Peste o mie de candidaţi din judeţ s-au înscris la examenele de titularizare, cu 630 mai mulţi decât anul trecut. Numărul a depăsit cu mult aşteptările oficialilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, deşi numărul locurilor titularizabile este aproape cu jumătate mai mic faţă de anul precedent. Aceasta înseamnă că cei care au rămas fără slujbe în această perioadă sau care au salarii mult diminuate şi-au îndreptat serios atenţia spre învăţământ, titrează Gazeta de Nord-Vest.

60 de medici de specialitate nu mai fac contracte cu Casa de Asigurări
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare a pierdut anul acesta 60 de contracte cu medicii de specialitate, care lucrau în ambulatoriul de specialitate. Actualul contract-cadru cât şi normele metodologice privind asigurarea serviciilor medicale pun adesea medicul specialist în imposibilitatea de a încheia un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, sub condiţia imperativă de a realiza 35 de ore pe săptămână, faţă de vechiul contract în care se prevedea că medicul are obligaţia unei prestaţii de 17,5 ore pe săptămână, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite