Satu Mare: Şine periculoase – Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Şine periculoase – Revista presei locale
Satu Mare: Şine periculoase – Revista presei locale

Călătoria cu trenul nu mai e la fel de sigură precum ştiam şi cum ar fi trebuit să rămână. Paradoxal e că, deşi condiţiile oferite călătorilor sunt, cu mici exceptii, din ce in ce mai proaste, preţurile biletelor sunt din ce in ce mai mari, titreaza Gazeta de Nord-Vest.

îin ultimii 20 de ani statul nu s-a prea îngrijorat de starea căilor ferate, alocând sume mult prea mici de bani pentru întreţinerea infrastructurii căii ferate. De asemenea, zeci de gări au rămas în paragina şi s-a încercat ascunderea ineficientei ţi a jafului orchestrat pe preţuri mult prea mari, preţuri care au aşternut linişte în gări. Nici nu este de mirare ca firmele de transport interurbane rutiere fac bani grei din această afacere, dupa ce clientii CFR au migrat către aceste firme. Mai mult, ideea ca numeroşi angajaţi vor fi disponibilizaţi i-a adus în pragul disperării pe ceferisti, astfel încat majoritatea nici măcar nu îşi mai dau interesul de a intreţine minimal căile ferate şi pentru a impiedica astfel producerea unor tragedii similare cu cele produse in alte judeţe ale ţării. Asa au aparut zonele de trecere la nivel cu calea ferata total neîntreţinute, unde vegetaţia abunda coborând vizibilitatea vertiginos spre zero. De asemenea, de pe căile ferate lipsesc şuruburi, iar ceferistii nu se arată prea interesati de acest lucru, scrie Gazeta de Nord-Vest.


Prezenţa preoţilor ortodocşi sătmăreni la Bucureşti a stârnit reacţii din partea Bisericii Greco-Catolice


Vechea dispută dintre credincioşii ortodocşi şi cei greco-catolici continuă. Conflictul este reaprins ca urmare a demersurilor unor preoţi din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului la Patriarhia Ortodoxă Română, conduşi de protopopii Ioan Socolan şi Marian Crainic.

Pe site-ul Patriarhiei Ortodoxe Române apărea un comunicat conform căruia Preafericitul Părinte Patriah Daniel a încercat de mai multe ori să sensibilizeze autorităţile statului pentru adoptarea unor măsuri legislative şi a unor soluţii de rezolvare a neînţelegerilor patrimoniale dintre Biserica Greco-Catolică şi Biserica Ortodoxă în conformitate cu realitatea confesională din teritoriu. Patriarhul Daniel a apreciat că se impune, din partea parohiilor aflate în litigiu, cât şi a eparhiilor din Transilvania, să informeze mai bine autorităţile şi opinia publică din ţară şi din străinătate despre problemele cu care se confruntă, scrie Informaţia- Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite