Satu Mare: Săracii notari bogaţi – Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Săracii notari bogaţi – Revista presei locale
Satu Mare: Săracii notari bogaţi – Revista presei locale

Notarii şi-au pierdut 80% din venituri ca urmare a blocadei de pe piaţa imobiliară iar magistraţii sătmăreni fac grevă muncind, scriu ziarele de azi.

Criza imobiliară sărăceşte notarii

Deşi vociferările despre inexistenţa unui efect direct al crizei economice asupra notarilor publici sunt destul de numeroase, situaţia este exact pe dos. În piramida domeniului imobiliar, notarii sunt prinşi la mijloc, între firmele de imobiliare şi sătmărenii care nu reusesc să îşi cumpere o locuinţă. Astfel, criza economică a adus o scădere de până la 80% a tranzacţiilor imobiliare legalizate prin notarii publici. La nivel de ţară, Uniunea Notarilor Publici a hotărât o scădere cu aproape zece procente a preţului onorariilor modificand grila notarială, dar situaţia a rămas la fel: tot mai puţini calcă pragul birourilor notariale.

Magistraţii sătmăreni sunt în grevă dar muncesc

Completele de judecată de la toate instanţele din ţară şi-au anunţat suspendarea activitaţii pentru joi începând cu ora 9.00, zilnic, pe o durată nedeterminată. De asemenea personalul auxiliar din instanţe, adică grefierii şi arhivarii, au anunţat că se vor alătura protestelor magistraţilor şi că vor întrerupe activitatea începând de joi în fiecare zi. Protestul lor va dura două ore, în continuarea acţiunii judecătorilor, adică de la orele 12.00 până la 14.00. În ţară sute de procese au fost amânate din această cauză, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite