Satu Mare: Romii reclamă că ajutoarele sociale se împart pe bază de pile - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Romii reclamă că ajutoarele sociale se împart pe bază de pile - Revista presei locale
Satu Mare: Romii reclamă că ajutoarele sociale se împart pe bază de pile - Revista presei locale

Ieri a avut loc întâlnirea Grupului de Lucru Mixt (GLM) pentru problemele romilor din județ, scrie Informaţia Zilei, iar în lipsa unui Plan Urbanistic General, în Carei s-a construit dupa bunul plac după Revoluţie, sfidându-se cele mai elementare norme urbanistice, titrează Gazeta de Nord-Vest


Cei prezenți au fost informați și despre faptul că nu vor mai beneficia de ajutor social cerșetorii, persoanele depistate că fac comerț ilicit, precum și toți cei care prestează orice alte servicii ilegale prin care realizează venituri nedeclarate.
Ana Onuca din Tarna Mare a relatat anumite cazuri de discriminare privind împărțirea ajutoarelor sociale la ei în comună, respectiv faptul că privilegiații autorităților locale beneficiază de ajutor social mai substanțial decât cei cu venituri mai mici. Când a reclamat la Primărie, primarul i-a răspuns că dacă la cineva nu îi convine împărțirea banilor poate renunța oricând la acest sprijin.
Ioan Câcău, directorul Direcției Muncii și Protecției Sociale, i-a informat pe cei prezenți, cu rugămintea de a transmite aceste informații și în comunitățile în care trăiesc, că ajutorul social este un sprijin acordat de stat, nu un venit garantat prin care se caută stimularea “nemuncii”.

Două decenii de haos în construcţii, titrează Gazeta de Nord-Vest,

             Careienii au prins gustul construcţiilor. Fie că este vorba despre ridicarea unei case, a unui acoperiş, balcon sau modificarea interiorului, proprietarii nu se sinchisesc să obţină şi autorizaţiile necesare în acest sens. De asemenea, există cazuri în care proprietarii scot pereţi întregi, afectând grav structura de rezistenţă a blocului. În tot acest timp, autorităţile locale ridică neputincioase din umeri. Domino-ul, ale cărei piese sunt tocmai clădirile din Carei, nu poate fi oprit. Singura soluţie de a opri acest haos a fost un Plan Urbanistic General. Din câte se pare, acesta a fost abandonat, deocamdată, din lipsa de bani. Astfel, în lipsa de reacţie a autorităţilor competente, la Carei continuă să se construiască clădiri aiurea, altele se demolează anapoda, unele se reabilitează de-a dreptul grotesc, iar altele se lasă pur şi simplu în paragină. În tot acest timp, fenomenul strânge în menghină lui destinele a sute de careieni, care pot deveni uşor victime în cazul unor eventuale prăbuşiri.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite