Satu Mare: Lipsa banilor blochează reabilitarea şcolilor – Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Lipsa banilor blochează reabilitarea şcolilor – Revista presei locale
Satu Mare: Lipsa banilor blochează reabilitarea şcolilor – Revista presei locale

Lucrările de reabilitare şi construcţie din 40 de instituţii de învăţământ s-au oprit din lipsă de bani, iar primarii s-au certat cu autorităţile pe problema rampelor ecologice de deşeuri, scriu ziarele de azi.

Şcoli sub semnul întrebării

Începerea noului an şcolar în aproximativ 40 de instituţii de învăţământ din judeţ este sub semnul întrebării deoarece clădirile în care functionează au intrat în reabilitare, lucrările nefiind finalizate din lipsa banilor. O situaţie disperată este la Terebeşti, unde lucrările de reconstrucţie a şcolii s-au oprit la acoperiş. În ultimul an şcolar, elevii au fost duşi la şcolile din Gelu şi Pişcari, însă acestea se află sub orice critică. Un număr de 40 de unităţi de învăţământ aflate în construcţie sau reabilitare în judeţul Satu Mare nu au bani pentru finalizarea lucrărilor. Costurile se ridică la 60 milioane de lei, titrează Gazeta de Nord-Vest.

Primarii au păreri diferite despre rezolvarea problemei gropilor de gunoi

De la ora 10, în sala mare a Palatului administrativ, prefectul judeţului, Radu Giurca, a convocat toţi primarii din judeţ pentru a-i informa pe diferite teme de interes, precum şi în ce priveşte noutăţile apărute în legislaţia după care îşi desfăşoară activitatea. S-a discutat în contradictoriu despre costurile ce le implică acum salubrizarea, costuri pe care pensionarii de la ţară le suportă greu, sau despre faptul că s-au închis gropile din localităţi înainte ca cea ecologică judeţeană să fie funcţională, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite