Revelion în „ploaie de stele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Stanciu le promite sătmărenilor un spectacol de neuitat.
Alexandru Stanciu le promite sătmărenilor un spectacol de neuitat.

Azi, la ora 24 fără 10 secunde, se va da startul focului de artificii cu număratoarea inversă până la intrarea în Anul Nou. Sătmărenii sunt invitaţi şi în acest an în Piaţa 25 Octombrie, pentru a urmări tradiţionalul foc de artificii, ce va dura circa 10 minute.

Tradiţionalul foc de artificii care marchează trecerea în noul an va avea loc, în această seară, pe platoul din Piaţa 25 Octombrie, cu începere de la ora 24.00 fără 10 secunde. Pricepuţii artificieri îi invită pe sătmăreni să treacă în noul an sub o „ploaie de stele“. Sătmărenii s-au obişnuit să marcheze noul an în Piaţa 25 Octombrie, alături de cei apropiaţi, celebrând momentul cu şampanie din belşug. De Revelion, sute de sătmăreni reuşesc în fiecare an să umple platoul din centrul nou al oraşului.

Zece „bombe“ de salut a noului an
„Spectacolul focului de artificii începe cu zece secunde înainte de ora 24.00. Sătmărenii, pe care îi invităm în Piaţa 25 Octombrie, vor avea ocazia să participle la numărătoarea inversă până la trecerea în noul an. Această numărătoare va fi marcată cu zece «bombe» de salut, respectiv zece artificii zgomotoase de culoare albă, prin care vom anunţa ora exactă a trecerii în noul an, după care începe un spectacol inedit“, spune Alexandru Stanciu, şeful echipei de artificeri sătmăreni.
Municipalitatea a alocat pentru organizarea tradiţionalului foc de artificii din noaptea de Revelion 20.000 de lei, cu 2.000 de lei mai mult faţă de anul trecut. „Fondurile destinate focului de artificii sunt din bugetul de marcare a finalului de festival «Christmas Fest», alocat de Primăria Satu Mare Centrului Cultural G.M. Zamfirescu“, spune Gheorghe Molnar, directorul Centrului Cultural G.M. Zamfirescu.

Artificii „paso doble“
Noutatea anului, în materie de artificii, este reprezentată de intercalarea într-un anumit ritm a două tipuri de efecte, anunţă artificierii sătmăreni. „În acest an, avem mai multe noutăţi în privinţa tradiţionalului foc de artificii. Inaugurăm efectul paso doble, acesta însemnând intercalarea, din acelaşi rastel, a două tipuri de efecte, extrem de spectaculoase“, explică Alexandru Stanciu, organizatorul spectacolului focului de artificii de Anul Nou.
Timp de 10 minute, sătmărenii se vor putea bucura de un spectacol de artificii de „zile mari“. De criză, ce-i drept, dar spectaculoase. „O altă premieră pentru 2010 o reprezintă efectele produse în Austria, foarte spectaculoase, ce lucrează aproape pe întreaga durată a spectacolului“, mai spune Alexandru Stanciu.

Cifre: 20.000 de lei a fost alocaţi anul acesta pentru tradiţionalul foc de artificii din centrul oraşului.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite