Revelion în ploaie de stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pirotehniştii Alex Sabin (foto dreapta) şi Victor Achim, promit un adevărat spectacol în această seară
Pirotehniştii Alex Sabin (foto dreapta) şi Victor Achim, promit un adevărat spectacol în această seară

Spectacolul de artificii, ,,Evantaiele Sătmarului“, va avea loc în această seară în platoul din Piaţa 25 Octombrie. Pirotehniştii sătmăreni au pregătit pentru această seară un adevărat spectacol, artificiile „evantai“ fiind piesa de rezistenţă.



Municipalitatea a alocat şi în acest an circa 18.000 de lei pentru organizarea tradiţionalului foc de artificii din noaptea trecerii dintre ani.
Sătmărenii s-au obişnuit să marcheze noul an în Piaţa 25 Octombrie, alături de cei apropiaţi, celebrând momentul cu şampanie din belşug. Sute de persoane reuşesc în fiecare an să umple platoul din Centrul Nou al oraşului, nevrând să lipsească de la spectacolul anual cu focuri de artificii de revelion.

Artificiile evantai, piesa de rezistenţă
„Am pregătit un spectacol special pentru această seară, în limita bugetului alocat. Mizăm pe efectul special pe care îl crează «artificiile evantai», efect ce va fi susţinut de «bombele» ce vor ajunge şi la 200 de metri înălţime“, afirmă Alex Stanciu, pirotehnist.
Perimetrul de tragere este situat pe digul Someşului, astfel că zona cu vizibilitate maximă a acestui spectacol este Piaţa 25 Octombrie. „Începând cu ora 23.00 şi până la ora 24.30 va putea fi auzit un colaj muzical pe platoul din Centrul Nou, dar fără spectacol sau scenă amplasată. Focul de artificii va dura aproximativ 12 minute, va începe fix la ora 24.00, se va derula pe un fond muzical“, afirmă Natalia Covaci, purtător de cuvânt al Primăriei Satu Mare.

Tablouri sclipitoare
Specialiştii în pirotehnie vor asigura feeria care va lumina cerul oraşului de pe Someş. „Este vorba despre circa 14 tablouri pe care le «pictăm» prin lansarea «bombelor» de diverse dimensiuni, însoţite de efecte laterale şi alte artificii ce vor forma adevărate tablouri sclipitoare, iar potrivit prognozelor, ploaia se va opri până la ora 24.00“, susţine Alex Stanciu, cel care s-a ocupat şi în anii precedenţi de spectacolul de artificii de revelion.
Acesta mai spune că el şi-ar dori ca la Satu Mare să se poată organiza un piroconcert. „Am propus organizarea unui asemenea spectacol feeric în care artificiile să fie lansate într-un sincron perfect cu  muzica interpretată de orchestra filarmonicii. Costurile sunt însă prea ridicate pentru Satu Mare“, mai spune Stanciu. În judeţ pe lângă spectacolul din Satu Mare, şi locuitorii din Carei, Tăşnad şi Negreşti-Oaş se vor bucura în noaptea dintre ani de câte un spectacol de artificii.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite