Reţelele de cerşetori, ţinute la secret – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citiți principalele titluri din edițiile locale de azi
Citiți principalele titluri din edițiile locale de azi

Presa locală de azi scrie azi despre anumite surse din poliţie care confirma existenţa unor reţele de cerşetorie care activează în judetul Satu Mare şi în strainatate, la nivel oficial informaţiile sunt infirmate, şi despre  Pisica moartă a disponibilizărilor, aruncată în curtea directorilor de şcoli.

Oficial, judeţul Satu Mare stă destul de bine pe linia combaterii fenomenului cerşetoriei. Neoficial, e jale. Un număr de 1.775 de persoane au fost identificate în cursul anului trecut în timp ce apelau la mila publicului. Masa de cersştori numai bună de recrutat şi folosit de reţelele care operează pe raza judeţului cu scopul de a recruta şi exploata astfel de persoane. Totusi, existenţa unor grupuri infracţionale este infirmată oficial la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Satu Mare, dar surse judiciare implicate direct în fenomen ne-au confirmat, sub protectia anonimatului, existenta unor astfel de reţele, scrie Gazeta de Nord Vest.

Într-o perioadă relativ scurtă, directorii şcolilor trebuie să decidă cum vor reduce posturile impuse de către Ministerul Educaţiei. Guvernul a hotărât că din învăţământ se taie 15.000 de posturi, însă când vine vorba de reducerea în sine se spală pe mâini şi lasă acest lucru la latitudinea directorilor, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite