Satu Mare: Reţea de contrabandişti anihilată de DNA-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Reţea de contrabandişti anihilată de DNA-Revista presei locale
Satu Mare: Reţea de contrabandişti anihilată de DNA-Revista presei locale

Procurorii anticorupţie au reţinut cinci persoane care fac parte dintr-o grupare de contrabandişti de ţigări ce au mituit poliţişti de frontieră, scrie Gazeta de Nord-Vest şi Un bărbat din Tășnad și-a înjunghiat nevasta cu cuțitul și apoi și-a aruncat casa în aer, titrează Informaţia Zilei

Grupare criminală bine organizată

Trei sătmăreni şi doi maramureşeni, din Sighetul Marmaţiei şi din Remeţi, au fost reţinuţi ieri de DNA, fiind acuzaţi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, de contrabandă calificată şi dare de mită. Este vorba despre Iovan Petru Kocsan din Sighetul Marmaţiei, Mihai Halasz din Remeţi, Mihai Dienes, Nicolae Dienes şi Nicolae Codrescu, din municipiul Satu Mare. Potrivit anchetatorilor, cele cinci persoane reţinute, împreună cu alte trei cercetate în stare de libertate, fac parte dintr-o grupare criminală care se ocupă cu contrabandă de ţigări din Ucraina. Alţi trei membri ai reţelei, care au dispărut de la domiciliu, sunt căutaţi în continuare de anchetatori. Potrivit unor surse judiciare, numărul acuzaţilor ar putea creşte în zilele următoare, întrucât gruparea era destul de mare şi bine organizată. Gruparea a fost monitorizată de mai multe luni de lucrătorii Biroului Anticorupţie Satu Mare. În această perioadă, gruparea respectivă a introdus în ţară sute de baxuri de ţigari din Ucraina. Ţigările erau aduse în ţară peste fâşia verde, în zona Halmeu-Tarna Mare, cu complicitatea unor poliţişti de frontieră mituiţi de membrii grupării.


Joi, în jurul orei 13, în orașul Tășnad, strada Zorilor nr. 13, în  apartamentul nr. 8 a avut loc o explozie puternică ce a distrus locuința și a provocat daune celor 5 apartamente din vecini și unei Dacii parcate sub geamul apartamentului distrus. În câteva minute după explozie, la fața locului au sosit pompierii – 3 polițiști erau deja acolo – și Ambulanța, iar ceva mai târziu colonelul Iulian Burz, aflat la comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare, și subprefectul Gabriel Leș. Bărbatul este cunoscut ca având probleme psihice. În fapt, Gheorghe Vișeu, autorul deflagrației, este cunoscut de către vecini și poliție ca o persoană cu probleme psihice,  nu demult externat de la Psihiatrie cu rezoluția medicilor că ar fi stabilizat.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite