Restructurări: Disponibilizaţii se aleg prin concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 81 de angajaţi ai Direcţiei Agricole Satu Mare susţin săptămâna viitoare un examen, în urma căruia vor fi stabiliţi cei 46 de salariaţi care vor fi concediaţi.

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Satu Mare trebuie să disponibilizeze 60% dintre angajaţi, pentru a se încadra în noua structură aprobată de Ministerul Agriculturii. Dintre cei 81 de angajaţi actuali, 6 vor trece în subordinea Ministerului Agriculturii, iar 46 vor fi disponibilizaţi. Doar 29 vor rămâne să lucreze în instituţie. „Angajaţii noştri vor susţine un examen scris şi vor participa la interviuri individuale în faţa unei comisii de specialitate din Bucureşti, iar pe baza rezultatelor, în ordinea notelor obţinute, aceştia îşi vor ocupa noile funcţii”, spune Ioan Cioltean, directorul DADR Satu Mare.
Unii dintre angajaţi consideră că acest examen este un abuz din partea Ministerului şi ameninţă că se vor adresa instanţei. Grigore Pop, angajat ca şef al Serviciului inspecţii, spune că nu va participa la concurs, iar dacă va fi disponibilizat fără motiv va da în judecată Ministerul. „Nu este legal ceea ce face Ministerul. Nu ne pot impune să concurăm pentru un post câştigat în urmă cu 20 de ani şi nu ne pot da afară fără un motiv legal”, spune angajatul.
Alţii însă, speriaţi de scăderile înregistrate pe piaţa forţei de muncă, sunt decişi să îşi recâştige posturile. „Lucrez de 23 de ani în această instituţie, iar aceste măsuri nu îmi convin, însă nu prea am de ales. Astăzi nu se fac uşor angajări, aşadar voi concura pentru un post în speranţa de a-l recâştiga”, spune Ştefan Szekely, consilier superior la Direcţia de implementare, angajat de 23 de ani în instituţie.
Cei 29 de angajaţi aleşi în urma examenului de săptămâna viitoare vor avea mult mai mult de lucru, pentru că atribuţiile Direcţiei nu vor fi schimbate.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite