Renul cu pălincă sub bradul de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horaţiu Silaghi caută un cadou pentru tatăl său
Horaţiu Silaghi caută un cadou pentru tatăl său

Pentru cei care nu ştiu ce cadouri să cumpere de sărbători, „Adevărul de Seară“ a făcut un tur al magazinelor de specialitate. Pălinca şi vinul îmbuteliate în sticle în formă de reni, corăbii, tauri sau butoiaşe, având aplicate urări de sărbători sunt doar câteva dintre noutăţile ce se regăsesc pe rafturile magazinelor de cadouri în acest an.

Cănile inscripţionate, decoraţiunile interioare tematice, lumânările sau chiar brichete şi armele ornamentale sunt doar câteva dintre articolele ce se regăsesc pe rafturile magazinului de cadouri şi artizanat situat în incinta Complexului Comercial Someşul. Preţurile variază de la câţiva lei pentru o cană înscripţionată, până la câteva sute pentru o sticlă de băutură.  În primă linie însă, în ceea ce priveşte cadourile de Crăciun se află pălinca unui renumit producător local, îmbuteliată în sticle, care, au forma unui ren, taur, butoiaş sau chiar corabie. Preţurile unui astfel de cadou variază între 150 şi 350 de lei, în funcţie de formă şi gramaj. L-am întâlnit pe Horaţiu Silaghi, în vârstă de 19 ani, care, dorea să îi cumpere tatălui său un asemenea cadou. „Cred că este un cadou foarte frumos, simbolic chiar şi cred că tatăl meu va găşi sub pomul de Crăciun o astfel de sticlă”, a spus Horaţiu. „Trece foarte bine pălinca, am avut chiar şi clienţi care s-au întors de la muncă din străinătate şi au cumpărat o astfel de sticlă pentru şefii sau colegii lor din occident”, a spus Gabriela, vânzătoare la magazin.

Vinul cu urare, la mare căutare
Şi vinurile îmbuteliate în sticle tematice de diverse forme şi mărimi îşi vor găsi locul sub brazii de Crăciun. De pe rafturile magazinului de cadouri de pe Calea Traian din municipiu, sătmărenii pot să aleagă între diverse vinuri, îmbuteliate în sticle având forma unor butoiaşe sau figurine . Preţul unei astfel de sticle de vin variază între 13 şi 60 de lei, în funcţie de formă şi gramaj. „Sunt atât de multe lucruri frumoase, nici nu te poţi hotărî ce să cumperi. Când vine vorba de cei dragi, mai bine fac economii la altceva, ca să le pot pune sub brad un cadou frumos ca acesta”, a spus Cornelia Darida, în vârstă de 49 de ani, clientă a magazinului, întrebată dacă recesiunea i-a redus bugetul alocat pentru cadouri. Pe lângă sticla de vin cumpărată aici, sătmărenii mai pot să îşi „îngraşe” cadourile cu păpuşi de porţelan, ceasuri ornamentale, căni inscripţionate, lumânări, vaze sau alte cadouri.

Preţuri:
Pălincă: între 150 şi 300 de lei
Vin: între 13 şi 60 de lei
Lumânări: între 2,5 şi 25 de lei
Ceasuri ornamentale: între 30 şi 50 de lei
Alte decoraţiuni de Crăciun: între 5 şi 25 de lei

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite