Regretele ucigaşului cu Audi: "Nu cred că există pedeapsă mai mare decât conştiinţa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Cionca, şoferul care a spulberat un copil şi pe tatăl său de pe un trotuar din Turulung, spune că vrea să ajute familia distrusă de un moment de imprudenţă. Gabor (37 de ani) şi Szabolcs (6 ani) Francio au fost înmormântaţi ieri, îmbrăţişaţi. Un sat întreg plânge drama familiei care se zbătea să le ofere totul copiilor. 

Citiţi şi :

Ucigaşul cu Ferrari a primit sentinţa: patru ani cu executare

Liceanul de bani gata care a provocat carnagiul din Banat şi tatăl său fug de familiile distruse care cer daune de 1,5 milioane de euro

Un vitezoman de 23 de ani a spulberat cu un bolid Audi un copil de şase ani, dar este în libertate


(IMAGINI ŞOCANTE) Tată şi fiu ucişi pe trotuar de un bolid! Şoferul este în libertate!

Toată suflarea din Turulung a fost ieri la înmormântarea lui Gabor şi a lui Szabolcs, care au murit duminică, după ce un bolid scăpat de sub control i-a strivit pe trotuar. „Au fost puşi împreună în sicriu. Tatăl îşi ţinea copilul în braţe. A fost o imagine înfricoşătoare. De fiecare dată îi vedeai împreună, erau nedespărţiţi. L-a iubit enorm de mult pe băiat", a spus Ana Retcovici, localnică.
Tot satul ştie că tatăl era foarte ataşat de băieţelul de şase ani, pe care îl ducea de fiecare dată cu el oriunde ar fi avut treabă. Din acest motiv, familia a decis ca cei doi să plece împreună şi pe lumea cealaltă.
Zeci de coroane de flori au acoperit mormântul unde au fost îngropate cele două persoane. Văduva, Judita Francio, a cerut, aproape leşinată de durere, să nu se acopere coşciugul în care se aflau cei dragi.

A anulat şi nunta


Adevărul de Seară vă prezintă în exlusivitate declaraţia şoferului, vinovat de tragicul eveniment.
Vasile Cionca a spus cu ochii în lacrimi că regretă ce s-a întâmplat. „Am vrut să ieşim la un picnic, iar eu, împreună cu logodnica mea şi o prietenă de-a ei ne-am dus până în Livada să alimentăm. La întoarcere, în curbă, o maşină a venit din sens opus, a intrat puţin pe banda mea, moment în care am tras de volan. Pentru că pe marginea drumului era pietriş, maşina a derapat şi am intrat în borna din tablă de pe marginea drumului şi apoi în gard. Abia când am ieşit din maşină am văzut cei doi morţi", a spus Vasile Cionca.
Deşi martorii spun că maşina avea viteza foarte mare, Cionca spune că nu avea mai mult de 80 de kilometri la oră. Procurorul de caz este de părere că şoferul nu are dreptate şi că ar trebui cercetat după gratii.

Vezi AICI GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI



„Apreciem că inculpatul este un pericol concret pentru ordinea publică deoarece a condus autovehiculul făcând caz de bravura sa pentru că a revenit recent din străinătate. A condus imprudent, cu o viteză excesivă de peste 150 de kilometri la oră din moment ce a lovit parapetul şi a plonjat în gard, omorând cele două persoane. Azi de la ora 13.00 se judecă recursul formulat de noi", a mai spus prim-procurorul Ana Rusu.

Tânăr muncitor

Vasile Cionca este cunoscut în sat ca fiind cumsecade, muncitor. A rămas orfan de mamă de la vârsta de 10 ani, iar în ultimii cinci ani munceşte în Italia, în construcţii. A venit din străinătate sâmbătă şi voia să-şi petreacă concediul în ţară. Tot în această perioadă urma să se cunune.

„Am anulat deocamdată tot, nu putem să ne căsătorim în situaţia actuală. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat şi vreau să ajut familia cu tot ce pot. Nu cred că există pedeapsă mai mare decât conştiinţa", a mai spus Vasile.

image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite