Regizorul David Esrig va veni la Carei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cunoscutul regizor german de origine română David Esrig a mai colaborat cu artiştii din Carei
Cunoscutul regizor german de origine română David Esrig a mai colaborat cu artiştii din Carei

Celebrul regizor îşi va aduce contribuţia la turneul care va fi organizat de Centrul Cultural din Carei. Regizorul va contribui la organizarea unui turneu naţional de teatru care se va desfăşura în perioada 10-30 mai.

După succesul de anul trecut înregistrat la cea de a treia ediţie a festivalului internaţional de teatru pentru studenţi „SPOT“ de la Carei, referentul Casei de Cultură, Paul Sarvadi, alături de conducerea instituţiei, au acceptat propunerea regizorului David Esrig de a contribui la organizarea unui turneu naţional de teatru. Turneul se va desfăşura în perioada 10-30 mai.

Spectacole în oraşele universitare
Studenţii teatrului Athanor, împreună cu regizorul David Esrig, s-au simţit excelent la festivalul de anul trecut, astfel că şi-au exprimat dorinţa de a reveni la Carei. Pe lângă ideea de festival au apreciat atmosfera informală bazată exclusiv pe întâlnirea dintre şcolile de teatru.  „La începutul lui ianuarie m-a sunat David Esrig şi m-a întrebat dacă sunt de acord să îmi aduc contribuţia la organizarea unui turneu naţional cu spectacolul  «Tatăl meu obosit» de Gellu Naum, iar eu am acceptat“, a declarat Paul Sarvadi. Spectacolele se vor desfăşura cu precădere în oraşele universitare Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Timişoara şi Craiova, mai ales că o parte dintre actorii care vor participa la turneu sunt studenţi ai teatrului Athanor.
„Practic servim un spectacol excelent celor mai importante teatre din ţară, iar la Timişoara acesta va fi inclus în programul unui festival internaţional“, a mai adăugat Sarvadi. Piesa „Tatăl meu obosit“ este o adaptare a poemului după Gellu Naum, iar la finalul turneului se va tipări o carte cu textul spectacolului, pe coperta interioară a cărţii urmând să fie menţionată şi contribuţia Centrului Cultural Carei. Cartea va fi tipărită de Editura Humanitas.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite