Războiul dansatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Show, aseară la preselecţia Megadance 2
Show, aseară la preselecţia Megadance 2

Nouă dintre cei mai talentaţi tineri dansatori sătmăreni s-au întrecut pentru a se califica în faza următoare a competiţiei „Megadance 2“. Fie că au prezentat show-uri de break dance sau dans oriental, prestaţia concurenţilor a fost pe deplin apreciată de tinerii prezenţi în Club „Insomnia“.

Amatori, autodidacţi sau tineri cu cursuri de dans la activ şi-au dat întâlnire aseară pentru a se duela pe ringul de dans. Cei nouă concurenţi înscrişi la prima preselecţie a „Megadance 2“ a pus aseară în scenă un adevărat show. Competitorii a avut la dispoziţie câteva minute pentru a uimi audienţa, dar mai ales juriul, cu mişcări de dans spectaculoase. Tinerii au făcut adevărate cascadorii, figurile senzaţionale de break dance, cu rotiri spectaculoase în cap şi în mâini, au animat publicul. Show-uri în care au fost combinate mai stiluri de dans cu mişcări inspirate din pasiunea concurenţilor pentru coregrafie i-au lăsat cu gura căscată pe participanţi. Fie că au dansat break dance, dancemix, street dance sau dans oriental, tinerii înscrişi la prima preselecţie a „Megadance 2“ au demonstrat aseară că sunt aşi ai mişcărilor.



Viitori artişti


„Prima ediţie s-a bucurat de un real success. Foarte mulţi tineri talentaţi nu au apucat să participe în octombrie anul trecut, aşa că am decis să organizăm o nouă ediţie. Tinerii care iubesc dansul pot astfel să se manifeste, să se facă remarcaţi, iar ulterior să fie chiar artişti în spectacole“, a declarat Erika Lucaci, coregraf şi organizator al concursului.  În pauza spectacolului-concurs, care a durat aproape două ore, pe ringul de dans s-a încins o adevărată luptă pe ritmuri dance şi hip-hop, la care a participat publicul.



Şase aleşi

La finalul preselecţiei, juriul, format din coregrafi, actori şi oameni de media, a decis ca şase din cei nouă concurenţi să treacă în următoarea fază a concursului. „Mă bucur că am reuşit să trec de preselecţie. Eu fac parte din echipa de dans «Backstage Dance School», iar dansul este mai mult decât o pasiune pentru mine. Am cel puţin trei antrenamente pe săptămână. De şase ani practic break dance-ul, am participat deja la unele spectacole pe plan local, iar acest concurs este nu doar o şansă de a mă face remarcat, ci şi o ocazie de a mă distra alături de alţi dansatori“, a spus Cristi Ardelean (20 de ani). 

Cei patru membri ai juriului au comentat prestaţiile fiecăruia dintre cei nouă participanţi, cu critici, laude dar şi sfaturi, întocmai ca în celebrele concursuri internaţionale de talente. „Juriul mi-a spus că sunt comic, că ştiu să fac show. Mă bucur că prestaţia mea a fost apreciată şi că am trecut de preselecţie“, a afirmat Rolland Revai (17 ani). 

image
image



Încă trei probe

Cei şase dansatori care au trecut de preselecţia de ieri vor mai avea de trecut două probe similare. Acestea vor avea loc tot la Satu Mare, după care va urma finala, în uram căreia va fi desemnat câştigătorul „Megadance 2“, care va fi selectat să facă parte dintr-o şcoală de dans şi va avea ocazia de a participa la diverse spectacole. De asemena, campionul va primi şi un premiu consistent, au anunţat organizatorii, fără a dezvălui, însă, în ce constă acesta.


image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite